Μαζική επίθεση των Anonymous κατά του Ισραήλ (video)

Με στόχο «να εξαφανίσουν το Ισραήλ από τον διαδικτυακό χάρτη», οι Anonymous ξεκίνησαν τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών ιστοχώρων το απόγευμα του Σαββάτου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την προγραμματισμένη κυβερνο-επίθεση της Κυριακής. Οι Anonymous εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστινίους.


Σε σχετικό βίντεο, οι χάκερ αναφέρουν, απευθυνόμενοι στο Ισραήλ: «Δεν έχετε σταματήσει τις χωρίς τέλος παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν έχετε διακόψει τους παράνομους εποικισμούς. Δεν έχετε σεβαστεί την εκεχειρία. Έχετε δείξει ότι Δεν σέβεστε το διεθνές δίκαιο. Γι΄αυτό, στις 7 Απριλίου, κορυφαίοι χάκερ από όλο τον κόσμο αποφάσισαν με αλληλεγγύη να ενωθούν με τους Παλαιστίνιους εναντίον του Ισραήλ και ως μια ενότητα να διαταράξουν και να σβήσουν το Ισραήλ από τον κυβερνοχώρο».




Ο απολογισμός της επίθεσης των Anonymous στο Ισραήλ, που συνεχίζεται ακατάπαυστα μέχρι και αυτή την ώρα είναι 60.000 παραβιασμένες ιστοσελίδες, 40.000 λογαριασμοί Facebook, 5.000 λογαριασμοί twitter και 30.000 τραπεζικοί λογαριασμοί. Η ζημιά υπολογίζεται στα 3 δις δολάρια. Εκτός λειτουργίας επίσης τέθηκαν προσωρινά οι ιστοσελίδες του πρωθυπουργού, των υπουργείων Άμυνας και Παιδείας, καθώς και τραπεζών, ενώ επίθεση φέρεται να δέχθηκαν και το υπουργείο Οικονομικών και το Χρηματιστήριο της χώρας.

Αξιωματούχοι του Ισραήλ δηλώνουν πάντως ότι οι επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης ήταν μικρές. Ο καθηγητής Ιτζχάκ μπεν Ίσραελ, ιδρυτής ενός εθνικού κέντρου κατά της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, το οποίο εξαρτάται από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα το πρωί στον ραδιοσταθμό του στρατού ότι οι ζημιές είναι «λίγο-πολύ ανύπαρκτες». «Η χώρα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη απ' ό,τι πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια ενός κύματος επιθέσεων εναντίον του Χρηματιστηρίου και της (αεροπορικής εταιρείας) El Al και άλλων ιστότοπων. Αυτή τη φορά η επίθεση είναι πιο μαζική και πιο έντονη, αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», τόνισε.

Όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, επίθεση δέχθηκαν και μικρές επιχειρήσεις, ενώ οι Anonymous τοποθέτησαν αντι-ισραηλινά μηνύματα στις ιστοσελίδες τους. Ως απάντηση, ισραηλινοί χάκερ επιτέθηκαν σε ιστοσελίδες ισλαμιστικών ομάδων, τοποθετώντας μηνύματα υπέρ του Ισραήλ.

Η ομάδα του planitikos.gr, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ιδέας περί ελεύθερης και δωρεάν διακίνησης ιδεών καθώς και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω του διαδικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου