Σοκολάτα που «εξολοθρεύει» τα λιπαρά

Μια εκπληκτική μέθοδο για την παραγωγή σοκολάτας με τα μισά λιπαρά, ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές.







Ειδικότερα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόρικ κατάφεραν να αντικαταστήσουν τα μισά λιπαρά από το βούτυρο και το γάλα της σοκολάτας με σταγόνες φρουτοχυμού στη μορφή μικροφυσαλίδων.

Η νέα τεχνική χαρίζει στη σοκολάτα βελούδινη υφή και ωραία γεύση, κάτι που δεν ισχύει με τις διαιτητικές σοκολάτες. Εκτός αυτού, αποτρέπει τη δημιουργία της λευκής στρώσης που καλύπτει την επιφάνειά της, όταν μένει για καιρό στο ράφι.

«Αυτή η προσέγγιση διατηρεί τα στοιχεία που κάνουν τη σοκολάτα ‘σοκολάτα’, ωστόσο αντικαθιστά τα λιπαρά με φρουτοχυμό», δήλωσε Δρ. Stefan Bon, επικεφαλής της μελέτης που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη.

Περίπου 60 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ενδέχεται να περιέχουν μέχρι και 13 γραμμάρια λιπαρά, εκ των οποίων το 20% ανήκει στα κορεσμένα, δηλαδή τα «κακά» λιπαρά.

Ωστόσο, παρά τα υψηλά επίπεδα σε λιπαρά και ζάχαρη, η σοκολάτα περιέχει ουσίες με φυτική βάση και αντιοξειδωτικά στοιχεία, ευεργετικά για την υγεία.

Αντικαθιστώντας τα λιπαρά με φρουτοχυμό, οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ακόμα πιο υγιεινή σοκολάτα, επιτρέποντάς μας να γευτούμε την «απαγορευμένη» λιχουδιά χωρίς τύψεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου