Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Internet

Παρά την ταχύτατη ανάπτυξη του διαδικτύου, των υποδομών διασύνδεσης, των υπηρεσιών και την υποχώρηση του κόστους των τερματικών συσκευών –όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets, μόλις ένα στους τρεις ανθρώπους έχει σήμερα πρόσβαση στο Internet.



Και παρά την πρόσφατη, υπεραισιόδοξη πρόβλεψη του προέδρου της Google, Ερικ Σμιτ, ότι στο τέλος της δεκαετίας κάθε άνθρωπος πάνω στη Γη θα είναι online, φαίνεται πως η απόσταση μεταξύ των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων περιοχών του πλανήτη δεν είναι εύκολο να καλυφθεί. Μεγάλο αριθμός όσων ουσιαστικά αγνοούν μέχρι σήμερα την ύπαρξη του διαδικτύου δεν έχουν επίσης πρόσβαση σε πόσιμο νερό, γεγονός που καταδεικνύει τις διαφορετικές προτεραιότητες σε βασικά έργα υποδομής.


Τα υψηλότερα ποσοστά διασύνδεσης του πληθυσμού καταγράφονται στη Βόρεια Αμερική (79%) και την αραιοκατοικημένη Ωκεανία (68%), ενώ παρά την αλματώδη ανάπτυξη χωρών της Νοτιανατολικής Ασίας, μεγάλη υστέρηση παρουσιάζεται στην ευρύτερη περιοχή, όπου χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία – λόγω υπερπληθυσμού – θεωρούνται ήδη οι νέες μεγάλες αγορές εξοπλισμού και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Στην Ευρώπη έξι στου δέκα κατοίκους έχουν πλέον πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ ουραγός και σε αυτόν τον τομέα είναι η Αφρική με 16%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου