Σήμερα το International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα (video)


Πολίτες από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, στο πλαίσιο του International Space Apps Challenge 2013, στο οποίο συμμετέχουν και δύο σύλλογοι από την Ελλάδα.



Υπό την αιγίδα της NASA, η διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε χώρες σε όλο τον κόσμο, με ενδιαφερόμενους να ασχολούνται με προκλήσεις που σχετίζονται τόσο με τη διαστημική έρευνα, όσο και πιο «γήινες» ανάγκες. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, σε συνεργασία με συλλόγους και οργανισμούς στις χώρες όπου λαμβάνει χώρα το Space Apps Challenge, ζητά από πολίτες προτάσεις και λύσεις πάνω σε σχετικά θέματα, στο πλαίσιο ενός μοντέλου επιτάχυνσης της τεχνολογικής προόδου.

Το 2012, πάνω από 2.000 developers, σχεδιαστές, επιστήμονες και άτομα από άλλες ειδικότητες από 17 ώρες από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν στο πλαίσιο ενός Σαββατοκυριάκου για την επίλυση ζητημάτων «διαστημικού» ενδιαφέροντος. Το Space Apps Challenge είναι ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο- κάθε άτομο που θεωρεί πως οι δυνατότητες και η γνώση του μπορούν να βοηθήσουν στην εξερεύνηση του Διαστήματος.



Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης συνεργάζονται πάνω από 100 οργανισμοί, που συμπεριλαμβάνουν τη NASA, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, το National Science Foundation, την ΕΡΑ (Environmental Protection Agency),  τις διαστημικές υπηρεσίες της Μ.Βρετανίας και της Ιαπωνίας, το Tumblr, την Online News Association και πολλούς άλλους φορείς. Οι σχετικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε 40 χώρες σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η ελληνική συμμετοχή στην International Space Apps Challenge προέρχεται από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr, που διοργανώνουν την αντίστοιχη διήμερη εκδήλωση στην Αθήνα. Η εκδήλωση, που θα γίνει στο χώρο του Hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Αθήνα), θα ξεκινήσει στις 9.00 σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι την αύριο, 21 Απριλίου, ως τις 11.00 μετά μεσημβρίας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ελληνικής συμμετοχής: «Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr σας προσκαλούν στο International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα! Το International Space Apps Challenge 2013 είναι μια διήμερη εκδήλωση ανάπτυξης τεχνολογίας, κατά την διάρκεια της οποίας πολίτες από όλο το κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών. Συνδυάζοντας το πάθος για το διάστημα (ΣΕΑ) και το πάθος για την τεχνολογία (hackerspace.gr) οργανώνουμε ένα παραγωγικό και πολλά υποσχόμενο διήμερο στην Αθήνα!».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου