Περιηγηθείτε στον Άρη μέσα από το διαδραστικό πανόραμα του Curiosity

Ένα διαδραστικό πανόραμα που μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στον Άρη δημιούργησε ο φωτογράφος Andrew Bodrov, χρησιμοποιώντας 407 εικόνες που τράβηξε το ρομπότ Curiosity της NASA, το οποίο εξερευνά τον «Κόκκινο Πλανήτη».

Μετά την επιδιόρθωση της βλάβης που παρουσιάστηκε στις αρχές Μαρτίου στον υπολογιστή του Curiosity, το ρομπότ ξεκίνησε και πάλι την εξερεύνηση στον Άρη, ωστόσο στις 4 Απριλίου θα σταματήσει προσωρινά τις εργασίες του καθώς  η επικοινωνία Γης και Άρη θα διακοπεί από την παρεμβολή του Ήλιου.

Το Curiosity  θα ξαναπιάσει δουλειά την 1η Μαΐου αναλύοντας τα πετρώματα, τα οποία περιέχουν τα χημικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη ζωή.

Μέχρι στιγμής στα δείγματα που συνέλεξε το ρομπότ από γεωτρήσεις σε ιζηματογενή βράχο στον Άρη ανιχνεύθηκε θείο, άζωτο, υδρογόνο, οξυγόνο, φώσφορος και άνθρακας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πριν δισεκατομμύρια χρόνια υπήρχε νερό, άρα και μικροβιακή ζωή στον Άρη. Το Curiosity εκτοξεύθηκε τον Αύγουστο και η αποστολή του θα ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου