Τι τρόφιμα να προτιμήσετε στο ταξίδι?


Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να αποτελέσουν 'συμμάχους' όχι μόνο αφού φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά και στην πορεία σας προς τα εκεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας μερικές σωστές επιλογές θα σας δώσουν ενέργεια, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το jet lag και να νιώθετε ξεκούραστοι. Τι να επιλέξετε όσο βρίσκεστε στο δρόμο;





Στο.. λεωφορείο

Τη στιγμή που θα σταματήσετε στο εστιατόριο της Εθνικής οδού, δώστε τέλος στην πείνα σας κάνοντας έξυπνες και χορταστικές επιλογές. Στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο, μπορείτε να επιλέξετε ημιαποβουτυρωμένο γιαούρτι με φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Η πρωτεΐνη που περιέχει το ελαφρύ αυτό γεύμα θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα, ενώ τα φρούτα θα σας εφοδιάσουν με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Οι ξηροί καρποί μπορεί να περιέχουν αρκετές θερμίδες, όμως αν τους καταναλώσετε με μέτρο δεν θα σας επιβαρύνουν. Άλλωστε, περιέχουν ευεργετικά πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία, στην περίπτωση που η παραμονή σας στο στενό κάθισμα σας κάνει νευρικούς, φαίνεται πως μπορούν να σας κάνουν πιο ανθεκτικούς απέναντι στο στρες.


Στο.. αυτοκίνητο

Αν έχετε σκοπό να πάρετε το τιμόνι στα χέρια σας, φροντίστε ιδιαίτερα για τη σωστή σας ενυδάτωση. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ενυδάτωσης (European Hydration Institute), η επαρκής κάλυψη των αναγκών σας σε υγρά μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού όταν ασκεί δραστηριότητες που απαιτούν υπευθυνότητα και απόλυτη συγκέντρωση, όπως η οδήγηση. Ακόμη και μία ήπια αφυδάτωση της τάξης του 2% επηρεάζει αρνητικά την εγρήγορση και τα αντανακλαστικά σας, ενώ μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, αίσθημα υπνηλίας και κούρασης, καθώς και μειωμένη συγκέντρωση. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγετε τα συμπτώματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιτία ατυχημάτων, φροντίστε να πιείτε τα απαραίτητα υγρά πριν πάρετε θέση μπροστά από τα πεντάλ, αλλά και καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Το πόσιμο νερό, καθώς και τα μη αλκοολούχα ροφήματα όπως το γάλα, οι χυμοί, το τσάι, ο καφές και τα αναψυκτικά θα συμβάλλουν σημαντικά στην ενυδάτωσή σας, ώστε να αξιοποιήσετε το maximum της οδηγητικής σας ικανότητας.


Στο.. αεροδρόμιο

Στις περισσότερες πτήσεις εσωτερικού συνηθίζεται να σας προσφέρουν μόνο νερό, καφέ ή άλλα ροφήματα ενώ στις πτήσεις για εξωτερικό, συνήθως, το φαγητό είναι λιγοστό. Αν οι λιγούρες έχουν ξεκινήσει πριν ακόμη φτάσετε στον έλεγχο, φροντίστε να φάτε κάτι πριν πετάξετε. Τα τοστ και οι αραβικές πίτες έχουν τις περισσότερες φορές καλή αναλογία πρωτεΐνης-υδατανθράκων, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πεινάσετε μετά από λίγη μόνο ώρα. Επιλέξτε ως γέμιση κάποιο τυρί μειωμένων λιπαρών, γαλοπούλα ή στήθος κοτόπουλο, προσθέστε λίγα λαχανικά όπως μαρούλι, ντομάτα, πιπεριά και αποφύγετε τα πολύπλοκα dressings. Έτσι, θα πάτε από το check in στον προορισμό σας χορτάτοι και.. ευδιάθετοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου