Μέρα της Γης στο Google Doodle


Η Google γιορτάζει τη Μέρα της Γης, σήμερα 22 Απριλίου 2013, με ένα σχέδιο στο Google doodle που αναπαριστά τον κύκλο των εποχών όπως αυτές φαίνονται με την άνοδο και την πτώση του Ήλιου και της Σελήνης.





Όταν ο χρήστης πατά το play, ο ήλιος ξεκινά την πορεία του, μέχρι να έρθει το φεγγάρι και όλα πάλι από την αρχή. Κάθε μέρα είναι και μία διαφορετική εποχή.

Στόχος της Google είναι να παρουσιάσει την πολυπλοκότητα του πλανήτη μας και την αλληλοσύνδεση των οικοσυστημάτων και του κύκλου της Γης.

Πέρυσι, η Google είχε παρουσιάσει μια σύνθεση με πολύχρωμα λουλούδια που σχημάτιζαν τη λέξη Google.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο των κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου