Σύστημα για ασφαλές γράψιμο μηνυμάτων την ώρα που περπατάτε



Η επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων έχει γίνει ακόμη ευκολότερη και πιο διαδεδομένη με τα καινούρια smartphones και την ποικιλία εφαρμογών τους.




Ωστόσο, το γράψιμο ενός μηνύματος δεν παύει να είναι μία δραστηριότητα η οποία προϋποθέτει συγκέντρωση, και ως εκ τούτου δεν ενδείκνυται όταν κάποιος περπατάει, καθώς ο κίνδυνος να χτυπήσει κάπου είναι εμφανής.

Ο Χουάν Ντέιβιντ Χινκάπι-Ράμος, μεταπτυχιακός ερευνητής του εργαστηρίου αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και υπολογιστών του πανεπιστημίου της Μανιτόμπα εργάζεται ακριβώς πάνω σε αυτό. Σύμφωνα με το MIT Technology Review, ο Χινκάπι-Ράμος έχει αναπτύξει το CrashAlert: ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί κάμερα για να «βλέπει» τα εμπόδια, και να εμφανίζει στην οθόνη του κινητού προειδοποίηση εγκαίρως έτσι ώστε ο χρήστης να μην πέσει πάνω τους-επιτρέποντάς του να περπατά γράφοντας στο κινητό του, χωρίς να έχει το φόβο ότι μπορεί να «τρακάρει» κάπου.

Στον «συμβατικό» αντίλογο, ότι το καλύτερο θα ήταν απλά ο κόσμος να μην ασχολείται με το κινητό ενώ περπατάει, ο δημιουργός του CrashAlert απαντά ότι απλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, καθώς πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα γράφουν ενώ περπατούν.

Κατά τον Χινκάπι-Ράμος, τι CrashAlert σύντομα μπορεί να βρει το δρόμο του προς τα smartphones, οδηγώντας σε μία εφαρμογή για αυτόν ακριβώς το σκοπό. Επί της παρούσης, έχει κατασκευάσει ένα πρωτότυπο, το οποίο αποτελείται από έναν υπολογιστή tablet της Acer των επτά ιντσών, με ένα Microsoft Kinect στο πίσω μέρος. Για τους σκοπούς του συστήματος, ο δημιουργός του έγραψε μία ειδική εφαρμογή για Android.

Τα ακριβή αποτελέσματα των δοκιμών που έγιναν στο σύστημα θα παρουσιαστούν στη συνδιάσκεψη Computer Human Interaction στο Παρίσι το Μάιο.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου