Anonymous: Θα εντοπίσουμε τους βιαστές της ανηλίκου αυτόχειρα


Η διαδικτυακή κολεκτίβα Αnonymous απείλησε δημοσίως εχθές με τον εντοπισμό των δραστών του βιασμού της εφήβου Rehtaeh Parsons. H  Rehtaeh έπειτα από δημοσίευση στο διαδίκτυο φωτογραφιών της επίθεσης που δέχθηκε, αυτοκτόνησε.





Οι Anonymous, γνωστοί για την ευαισθησία τους σε θέματα δικαιοσύνης, χαρακτηρίζουν την πρόσφατη δήλωση τους για εντοπισμό των βιαστών, ως απάντηση σε πληθώρα μυνημάτων που δέχτηκαν από πολίτες, ενοχλημένους με τους χειρισμούς του κρατικού μηχανισμού, αποτυγχάνοντας να συλλάβει και να τιμωρήσει τους συμμετέχοντες στον βιασμό της Rehtaeh Parsons.

Τόσο η τοπική αστυνομία όσο και ο υπουργός δικαιοσύνης καταδίκασαν την απειλή που δημοσίευσαν οι Anonymous μέσω του youtube.



H Rehtaeh, έπειτα από την επίθεση βιασμού που δέχτηκε το 2011, υπέφερε από σύνδρομo κατάθλιψης, καθώς φωτογραφίες διέρρευσαν στο σχολείο και τον κοινωνικό της περίγυρο μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειας της.

Η 15χρονη Rehtaeh Parsons κρεμάστηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου, στο μπάνιο του σπιτιού της, στο Nova Scotia, και απεβίωσε στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή.















Κανένας δεν κατηγορήθηκε ποτέ για την αποτρόπαιη επίθεση που δέχτηκε η έφηβη, καθώς η τοπική αστυνομία δηλώνει πως η υπόθεση έκλεισε λόγω έλλειψης στοιχείων.

Σελίδα στο facebook έχει δημιουργηθέι τιμώντας την μνήμη της άτυχης νεαρής, καθώς και ενημερώνοντας με νεότερες εξελίξεις επί του θέματος.

Πηγή: planitikos team, The Telegpraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου