Δεινόσαυρος – ληστής ανακαλύφθηκε στη Μαδαγασκάρη


Το κενό στα επίσημα αρχεία της Μαδαγασκάρης για τους δεινοσαύρους γέμισε ένας νέος σαρκοφάγος δεινόσαυρος με το παρατσούκλι «Μικρός μοναχικός ληστής».






Ο «μοναχικός ληστής», με την επιστημονική ονομασία Dahalokely tokana είναι το πρώτο νέο είδος δεινοσαύρου που ανακαλύπτεται στη νησιωτική χώρα την τελευταία δεκαετία.

Τα απολιθώματα του νέου δεινοσαύρου ανακαλύφθηκαν στην πόλη Αντσιρανάνα στο βορειότερο άκρο της Μαδαγασκάρης.

Πριν τη σημαντική αυτή ανακάλυψη οι επιστήμονες είχαν βρει στην περιοχή δεινοσαύρους που έζησαν πριν 165 εκατομμύρια χρόνια και πριν 70 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι στα αρχεία τους υπήρχε μια μεγάλη «τρύπα» εκατομμυρίων ετών.

Ο «μοναχικός ληστής» ανήκε στην οικογένεια των αβελισαυρίδων, στεκόταν στα δυο του πόδια, είχε μικροσκοπικούς ώμους και το μήκος του κυμαινόταν μεταξύ 2,5 και 4 μέτρων.

Το παρατσούκλι του οφείλεται στη συνήθειά του να κυνηγά και να καταβροχθίζει ό,τι κρέας έβρισκε την εποχή που η Ινδία και η Μαδαγασκάρη ήταν ενωμένες, αλλά απομονωμένες από τις άλλες ηπείρους.

Σύμφωνα με γεωγραφικά στοιχεία, η Μαδαγασκάρη και η Ινδία χωρίστηκαν πριν 88 εκατομμύρια χρόνια, σύντομα μετά την εξαφάνιση του «Μικρού μοναχικού ληστή».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου