H Microsoft παρουσιάζει το δικό της “έξυπνο ρολόι”


Μετά την Apple και τη Google έρχεται η σειρά της Microsoft να παρουσιάσει το δικό της έξυπνο ρολόι (smartwatch) και να διεισδύσει στη νέα ανερχόμενη αγορά στην τεχνολογία.






Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η Microsoft έχει έρθει σε επαφές με προμηθευτές στην Ασία για να παράσχουν εξαρτήματα (όπως οθόνες 1,5 ιντσών) για την ανάπτυξη ενός smartwatch, ενώ επαφές για το ζήτημα πραγματοποιούν στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού στα αρχηγεία της εταιρείας στο Ρέντμοντ του Σηάτλ.

Η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει το δημοσίευμα


Το 2013 “έτος των έξυπνων ρολογιών”

Όπως έχει δηλώσει στο AFP ο αναλυτής Άβι Γκρίνγκαρτ της εταιρείας Current Analysis “το 2013 θα αποδειχτεί έτος των «έξυπνων ρολογιών», καθώς έχουν πια γίνει δεόντως φθηνά και μικρά τα αναγκαία εξαρτήματα για μια τέτοια συσκευή”.

Tα «έξυπνα» ρολόγια χειρός είναι σε θέση να συνδέονται ασύρματα με ένα κινητό τηλέφωνο και να ειδοποιούν τους κατόχους – χρήστες τους μηνύματα ότι ένα νέο μήνυμα έχει εισέλθει στο κινητό τους, ενώ μερικά μοντέλα επιτρέπουν και μια περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στο μέλλον αναμένεται τα «έξυπνα» ρολόγια να ενσωματώσουν και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως ιατρικές (π.χ. παρακολούθηση ορισμένων δεικτών υγείας στον οργανισμό του κατόχου).

Το επόμενο δυνατό προϊόν τεχνολογίας αναμένεται να είναι τα «έξυπνα» ρολόγια και άλλα προϊόντα που ο καταναλωτής θα φέρει πάνω του, όπως τα έξυπνα γυαλιά, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μια αγορά της τάξης των 485 εκατ. δολαρίων ως το 2018.

Άλλοι αναλυτές είναι ακόμα πιο αισιόδοξοι στις προβλέψεις τους όπως ο Όλιβερ Τσεν της τράπεζας Citi που εκτιμά ότι τα «έξυπνα» ρολόγια μπορούν να εξελιχτούν σε μια αγορά με ετήσιο τζίρο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με την αναλύτρια της Forrester Σάρα Ρότμαν «το ίδιο το σώμα είναι πλέον το επόμενο σύνορο για τους προσωπικούς υπολογιστές», με τα έξυπνα ρολόγια να ενσωματώνουν λειτουργίες αυτόνομες και να μην λειτουργούν συμπληρωματικά στα κινητά. Αντίστοιχο ρόλο θα διαδραματίσουν τα έξυπνα γυαλιά ή άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Η τιμή ενός πλήρως αυτόνομου «έξυπνου» ρολογιού μπορεί να αρχίζει από τα 230 ευρώ περίπου, αλλά αν αποτελεί απλό συμπλήρωμα ενός κινητού, τότε η τιμή ίσως να πέφτει στα 75 ευρώ, με το μέγεθος της οθόνης να θεωρείται βασικός παράγοντας επιτυχίας των προϊόντων του είδους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου