Εργαστηριακός ιός αντιμετωπίζει την καρδιακή ανεπάρκεια


Μια πρωτοποριακή μέθοδο για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας εφαρμόζουν σε 200 ασθενείς Βρετανοί ερευνητές του Κολεγίου Imperial στο Λονδίνο.






Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν εργαστηριακό ιό ο οποίος θα εισάγει γενετικό υλικό στον καρδιακό μυ, αναχαιτίζοντας την εξασθένηση τη καρδιάς.

Η ιατρική έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του εμφράγματος, ωστόσο στη συνέχεια οι περισσότεροι ασθενείς ταλαιπωρούνται από καρδιακή ανεπάρκεια.

Η έρευνα βασίζεται στην ανακάλυψη ότι τα επίπεδα της πρωτεΐνης SERCA2a είναι χαμηλότερα στους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Έχοντας αυτή ως κεντρική ιδέα, οι Βρετανοί επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά έναν ιό ώστε να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες της συγκεκριμένες πρωτεΐνης στην καρδιά.

Στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών οι επιστήμονες θα διοχετεύσουν τον μεταλλαγμένο ιό σε ένα σωλήνα στο πόδι των ασθενών και μέσω των αιμοφόρων αγγείων ο ιός θα φτάσει στον κατεστραμμένο καρδιακό μυ.

Σε ανακοίνωσή του ο Βρετανικός Σύνδεσμος Καρδιάς αναφέρει ότι η ιδέα έχει πολλές προοπτικές, ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθεί με τις κλινικές δοκιμές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου