Ψηφιακά «νομίσματα» από την Amazon (video)


Το δικό της ψηφιακό «νόμισμα» παρουσίασε η Amazon: οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα «Coins» για αγορές εφαρμογών και παιχνιδιών.
Όλοι οι κάτοχοι συσκευών Kindle Fire στις ΗΠΑ έλαβαν δωρεάν 500 Amazon Coins, αξίας πέντε δολαρίων τη Δευτέρα. Επί της παρούσης, το ψηφιακό νόμισμα είναι διαθέσιμο μόνο για πελάτες στις ΗΠΑ, που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για αγορές από το Amazon Appstore και για το Kindle Fire.

Το κάθε coin αξίζει 0.01 δολάρια, με μεγάλες αγορές να συνεπάγονται εκπτώσεις μέχρι 10%. Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν φόροι στις αγορές με Amazon Coins, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αμφισβητήσεις σχετικά με την εν λόγω κίνηση.

Η θέση της εταιρείας ότι το νέο νόμισμα έχει στόχο τη διευκόλυνση της αγοράς εφαρμογών και αντικειμένων για εφαρμογές, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες για αύξηση ενδιαφέροντος και περισσότερα κέρδη για τους developers. Παράλληλα, επισημαίνει πως τα αγορασμένα Amazon Coins δεν «λήγουν» ποτέ.

Σε παρεμφερείς κινήσεις έχουν προβεί η Microsoft, με τα Points για το Xbox Live και το Facebook, με τα Facebook Credits.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου