Στολή για διαστημικούς τουρίστες (video)


Μία στολή η οποία προορίζεται για το μελλοντικό κοινό του διαστημικού τουρισμού, αναπτύσσουν οι Τεντ Σάουθερν και Νικολάι Μοϊσέβ, της Final Frontier Design.


Οι δύο δημιουργοί γνωρίστηκαν το 2007 στο Astronaut Glove Challenge της NASA και δύο χρόνια μετά κέρδισαν 100.000 δολάρια χάρη σε ένα γάντι που σχεδίασαν μαζί. Πλέον κατασκευάζουν την τρίτη «έκδοση» της στολής τους, η οποία ευελπιστούν πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον της ανερχόμενης βιομηχανίας υποτροχιακών πτήσεων (αξίας που εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια εντός της επόμενης δεκαετίας).

Οι υπάρχουσες διαστημικές στολές είναι εξαιρετικά ακριβές (κόστους που φτάνει και ξεπερνάει τα 200.000 δολάρια) και πολύ συχνά κοστίζουν παραπάνω από ό,τι το ίδιο το εισιτήριο υποτροχιακής πτήσης. Η στολή της Final Frontier Design επικεντρώνεται στην προστασία, αλλά και άνεση αυτού που τη φοράει.Το κόστος της θεωρείται πως θα φτάνει τα 50.000 δολάρια και είναι κατασκευασμένη από κομμάτια νάιλον καλυμμένου με ουρεθάνη. Όταν είναι φουσκωμένη, ειδικά τοποθετημένα τμήματα βοηθούν το χρήστη της να διατηρεί ευκολία κινήσεων, ενώ παράλληλα τον κρατά δροσερό.  Στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχουν ειδικές υποδοχές για συσκευές υποστήριξης ζωής.

Η απαραίτητη διαδικασία πιστοποίησης από πλευράς της NASA είναι ακριβή, οπότε οι Σάουθερν και Μοϊσέβ στράφηκαν πέρυσι στο crowdfunding μέσω του Kickstarter, συγκεντρώνοντας 27.000 δολάρια, που τους έφεραν κοντά στην ολοκλήρωση του πρωτοτύπου. Η σχετική βιομηχανία έχει εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον, όπως επισημαίνουν- ιδιαίτερα μετά το διάσημο άλμα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ.

Η Final Frontier Design, στην ιστοσελίδα της, αναφέρει πως έχει πουλήσει ήδη τη στολή της στη Zero2Infinity, μία εταιρεία που ειδικεύεται στα αερόστατα μεγάλων υψομέτρων.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου