Ορατός από τη Γη ο αστεροειδής QE2


Ένας αστεροειδής (QE2) μεγέθους ίσου με εννέα κρουαζιερόπλοια Queen Elizabeth 2 θα κάνει ένα κοντινό πέρασμα από τη Γη στις 31 Μαΐου.







Γιατί η συγκεκριμένη σύγκριση; Διότι ο αστεροειδής ονομάζεται QE2 όπως τα αρχικά του γνωστού κρουαζιερόπλοιου.


Ο αστεροειδής

Ο αστεροειδής QE2 ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 1998 μέσα από το πρόγραμμα Linear, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασσαχουσέτης (MIT), μια ερευνητική προσπάθεια εντοπισμού αστεροειδών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Γη.

Ο αστεροειδής διαμέτρου περίπου 2,7 χλμ θα περάσει σε απόσταση 5,7 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, 15 φορές μεγαλύτερη από αυτή που μας χωρίζει από τη Σελήνη, στις 31 Μαΐου.

Τον αστεροειδή QE2 θα παρακολουθήσει από κοντά το ραδιοτηλεσκόπιο διαμέτρου 80 μέτρων που βρίσκεται στο Αστεροσκοπείο Goldstone στην έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια με στόχο να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για τους αστεροειδείς που παιρνούν σε κοντινή απόσταση από τη Γη, πόσω μάλλον όταν ο “διάπλους” του συγκεκριμένου θα γίνει ξανά ορατός σε δύο αιώνες.














Το κρουαζιερόπλοιο

Για την ιστορία, το κρουαζιερόπλοιο Quenn Elizabeth 2 έκανε το πρώτο του ταξίδι στις 2 Μαΐου 1969.

Το 2008 πωλήθηκε στον επενδυτικό βραχίονα της Dubai World που το μετέτρεψε σε πλωτό ξενοδοχείο.

Οι φήμες ότι το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο πωλήθηκε το 2012 σε Κινέζους για σκραπ έναντι τιμήματος 20 εκατ. λιρών διαψεύδονται.












Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου