Φορτιστή 20 δευτερολέπτων εφηύρε 18χρονη


Στα 20 δευτερόλεπτα θα μπορούσε να συρρικνώσει τον χρόνο φόρτισης κινητών τηλεφώνων η συσκευή αποθήκευσης ενέργειας που ανέπτυξε η 18χρονη Eesha Khare από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών.





Μέχρι στιγμής η μικροσκοπική συσκευή έχει τροφοδοτήσει μόνο έναν λαμπτήρα φωτοδιόδων LED, ωστόσο οι προοπτικές της είναι πολύ καλύτερες.

Η 18χρονη κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νεαρού επιστήμονα στον διεθνή διαγωνισμό της Intel για τις επιστήμες και τη μηχανική, που πραγματοποιήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, με έπαθλο 50.000 δολάρια.

Όπως υποστηρίζει, η συσκευή της μελλοντικά θα μπορούσε να φορτίσει μπαταρίες αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές που λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

«Το τηλέφωνό μου συνέχεια κλείνει από μπαταρία», απάντησε η νεαρή όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πηγή της έμπνευσής της.

Ο υπερπυκνωτής που ανέπτυξε μπορεί να πραγματοποιήσει 10.000 κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης, ενώ οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν μόνο 1.000 φορές.

Η συσκευή μπορεί να φορτίσει άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε 20 με 30 δευτερόλεπτα και ήδη έχει κερδίσει το ενδιαφέρον της Google.

Η νεαρή μαθήτρια θα συνεχίσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου