Αναγνώριση προσώπου στο Google Glass (video)


MedRef for Glass: μία εφαρμογή που βοηθάει τον χρήστη να θυμάται αυτούς που συναντά, υπενθυμίζοντάς του τα ονόματα και τα στοιχεία τους.Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για εργαζομένους σε νοσοκομεία. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οι εργαζόμενοι που θα φορούν τα γυαλιά της Google θα μπορούν να βλέπουν παράλληλα με τον ασθενή και παλαιότερες φωτογραφίες, εξετάσεις και γενικά δεδομένα που τον αφορούν, τα οποία παράλληλα θα μπορούν να κοινοποιούν και σε συνεργάτες.

Ωστόσο, η εν λόγω εφαρμογή αναμένεται να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και σε εκδηλώσεις δικτύωσης, ή και στην καθημερινή ζωή, με τον χρήστη να βλέπει, λ.χ τα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης τα οποία έχουν ανεβάσει τα άτομα τα οποία εισέρχονται στο οπτικό του πεδίο.


Το MedRef, το οποίο δημιουργήθηκε από μία ομάδα προγραμματιστών υπό τον Λανς Νάνεκ σε , αξιοποιεί τις «κάρτες» timeline του Google Glass, που συνδυάζει με τα στοιχεία επαφών και φωνητικό χειρισμό. Λέγοντας το όνομα ενός ατόμου, ή αποθηκεύοντας μία εικόνα του προσώπου του, η συσκευή προβαίνει σε αναζήτηση και εμφανίζει τα σχετικά αρχεία, προσθέτοντας παράλληλα επιλογές όπως το «Set Patient» και το «Add Note». Ο χρήστης μπορεί να ανατρέξει στις σημειώσεις ανά πάσα στιγμή, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου: η συσκευή «αναγνωρίζει» τον ασθενή και εμφανίζει τις σχετικές σημειώσεις.

Όπως γράφει ο Νάνεκ σε blog post, «κάποιοι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα είπαν ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με πολυάσχολους ανθρώπους, που πολύ συχνά φορτώνονται με πολλή δουλειά και δουλεύουν με μεγάλο όγκο πληροφοριών», συμπληρώνοντας πως είναι λογικό να περιμένουν εκεί το Google Glass με ανυπομονησία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου