Πρώτη πτήση για το τουριστικό διαστημόπλοιο της Virgin Galactic (video)


Την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του ολοκλήρωσε τη Δευτέρα το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.


Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, το διαστημόπλοιο είναι πιθανό να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα στο τέλος του το επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης, το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach. «Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.

«Η σημερινή υπερηχητική επιτυχία ανοίγει το δρόμο για την ταχεία επέκταση του πτητικού φακέλου του διαστημοπλοίου, με πολύ ρεαλιστικό τον στόχο της πλήρους διαστημικής πτήσης, από το τέλος του έτους» συμπλήρωσε.Το σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις, από περίπου 580- δυνητικά- τουρίστες του διαστήματος, ένα ποσοστό που είναι περίπου κατά 10% μεγαλύτερο από τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πάει ποτέ στο διάστημα. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Virgin Galactic έχει επενδύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου