Χορτοφαγία: το βέλτιστο προληπτικό φάρμακο για τις καρδιοπάθειες


Η χορτοφαγία έχει πολύ θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς και προλαμβάνει από καρδιοπάθειες σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση “American Journal of Clinical Nutrition”.





Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 44.500 άνθρωποι στην Αγγλία και τη Σκωτία, έδειξε ότι οι χορτοφάγοι είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν ή να νοσήσουν από καρδιοπάθειες.

Κι αυτό διότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών περιορίζει τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και το  σωματικό βάρος, τους παράγοντες δηλαδή που βρίσκονται πίσω από τα καρδιακά προβλήματα.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέλυσαν στοιχεία 15.000 χορτοφάγων και 29.400 ανθρώπων που κατανάλωναν κρέας και ψάρι.

Κατά τη διάρκεια χρονικής περιόδου των 11 ετών που είχε διάρκεια η μελέτη, 169 άτομα έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή νόσο και 1.066 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, με τους χορτοφάγους να έχουν πολύ πιο μειωμένες πιθανότητες κινδύνου.

Η Francesca Crowe, από την επιστημονική ομάδα που έκανε τη μελέτη, δήλωσε: «Το κύριο μήνυμα είναι ότι η διατροφή είναι ένας σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας για την υγεία της καρδιάς. Οι χορτοφάγοι έχουν προφανώς μια χαμηλότερη πρόσληψη λιπαρών, γεγονός που φαίνεται πως συντελεί σε μειωμένο κίνδυνο για εκδήλωση καρδιακής νόσου».

Πέραν των άλλων η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει σε μεγαλύτερη ευεξία, καλύτερη διάθεση και αισιοδοξία και έχει χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την κρεατοφαγίαη οποία συμβάλλει στην Κλιματική Αλλαγή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου