Ζώα-μετεωρολόγοι προβλέπουν τον καιρό


Η πρόβλεψη του καιρού δεν είναι και εύκολη υπόθεση (κρίνοντας, πάντα εκ του αποτελέσματος όπου σπάνια πέφτει μέσα!) για τους ειδικούς επιστήμονες-μετεωρολόγους, που μάλλον μια βοήθεια τη χρειάζονται.





Και δεν εννοώ δορυφόρους και παντός τύπου τεχνολογική υποστήριξη προκειμένου να προβλέψουν ζέστη, κρύο ή βροχή αλλά τους καλούς μας φίλους τα ζώα που δείχνουν να είναι άριστοι… μετεωρολόγοι. Από βατράχια μέχρι αγελάδες και πρόβατα, όσα θα δείτε στην ακόλουθη λίστα όλο και μια καλή πρόβλεψη καιρού θα έχουν να δώσουν!

1. Όταν ο βάτραχος κροάζει δυνατότερα από το συνηθισμένο τότε μια καταιγίδα έρχεται!
















2. Εάν δείτε πουλιά να πετούν ψηλάστον ουρανό τότε καλοκαιρία… μυρίζει, αν πάλι κατεβαίνουν χαμηλά τότε βροχή έρχεται.













3. Οι αγελάδες μυρίζονται τον κακό καιρό από χιλιόμετρα. Αν τις δείτε λοιπόν ανήσυχες και να προσπαθούν να σκοτώσουν τις μύγες με τις ουρές τους να περιμένετε τα σύννεφα να πυκνώσουν.













4. Όταν οι μέλισσες και οι πεταλούδες χαθούν ξαφνικά από τα άνθη των φυτών, τότε κακοκαιρία έρχεται, και ειδικότερα βροχή.
















5. Τα πρόβατα τρέχουν γρήγορα και μαζεύονται το ένα δίπλα στο άλλο; Καταιγίδα έρχεται…
















6. Οι πασχαλίτσες πετάνε όταν ο καιρός είναι ζεστός, ενώ κρύο πολύ θα κάνει όταν τις δείτε να ψάχνουν καταφύγιο κάτω από φύλλα και λουλούδια.
















7. Όταν παρατηρήσετε μικρά βουναλάκια χώματος στην αυλή σας, το ένα κοντά στο άλλο, δεν είναι τίποτα άλλο από αναχώματα που φτιάχνουν τα μυρμήγκια γύρω από τις φωλιές τους προκειμένου να τις προστατέψουν από τη βροχή που έρχεται.














Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου