Φτιάχνει σπίτια από μπουκάλια για φτωχούς


Μια φράση που της είπε μια μέρα ο σύζυγός της έμελλε να αλλάξει τη ζωή της ίδιας αλλά και των φτωχών οικογενειών στη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας όπου κατοικεί η Ingrid Vaca Diez: «Έχεις πια τόσα πολλά μπουκάλια που θα μπορούσες να έχτιζες ένα σπίτι!».



Σε μια χώρα όπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, γιατί να μην μπορείς να φτιάξεις ένα σπίτι με ένα υλικό που μπορεί να βρεθεί σε αφθονία και είναι στην ουσία ανέξοδο.
















Κάπως έτσι έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της, χρησιμοποιώντας πλαστικά (αλλά και γυάλινα) μπουκάλια τα οποία γέμιζε με χώμα και στη συνέχεια στοίβαζε το ένα πάνω στο άλλο, στερεώνοντας με λάσπη, όπως ακριβώς γίνεται και με τα τούβλα. Και στη συνέχεια ζωγράφιζε ορισμένα τμήματα των τοίχων, δημιουργώντας πραγματικά όμορφες κατοικίες. Η πρώτη απόπειρα της Ingrid στέφθηκε με επιτυχία, δίνοντάς της κουράγιο για να συνεχίσει. Η γυναίκα έχει φτιάξει μέχρι σήμερα 10 σπίτια και όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά:
















«Κάθε φορά που τελειώνω μια κατασκευή λέω πως είναι η τελευταία μου. Όμως η χαρά που βλέπω στα μάτια των άπορων οικογενειών για το μελλοντικό τους σπίτι δεν με αφήνει να σταματήσω. Έτσι ξεκινάω πάλι να χτίζω ένα νέο «Garbage Home» (σ.σ. «Σκουπιδόσπιτο») προσπαιώντας να καταπολεμήσω τη φτώχεια μιας ακόμα οικογένειας». Η δράση της Ingrid κέντρισε το ενδιαφέρον των μέσων επικοινωνίας αλλά και διάφορων φιλανθρωπικών οργανώσεων, που την βράβευσαν για το έργο της, ενώ η φήμη της έχει πλέον ξεπεράσει τα σύνορα της Βολιβίας, προκαλώντας χαμόγελα αισιοδοξίας σε όσους πιστεύουν ότι η ανθρωπιά τείνει να εξαφανιστεί από προσώπου γης.















Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου