Ο μετεωρίτης στα Ουράλια είχε το μέγεθος τραπεζιού


«Πρόκειται για αντικείμενο στο μέγεθος μεγάλου τραπεζιού» λέει ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος, για τον μετεωρίτη που «έπληξε» περιοχή των Ουραλίων.






Ο κ. Σιμόπουλος χαρακτηρίζει το φαινόμενο αρκετά συνηθισμένο, καθώς «υπάρχουν περίπου 700 χιλιάδες τέτοιου είδους αντικείμενα στη γειτονιά της γης και καθημερινά πέφτουν 100 τόνοι τέτοιων αντικειμένων».

Όμως, η συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, ξεχωρίζει γιατί ο μετεωρίτης έπεσε σε κατοικημένη περιοχή, περίπτωση πολύ σπάνια καθώς μόνο το 3% της Γης είναι κατοικημένη.













«Πριν από εκατό χρόνια πάνω από τη Σιβηρία ένα κομμάτι κομήτη συγκρούστηκε με τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και εξερράγη εκλύοντας ενέργεια 2,5 μεγατόνων, καταστρέφοντας αρκετές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους».

Ο κ. Σιμόπουλος τονίζει ότι «η περίπτωση στα Ουράλια δεν έχει καμία σχέση με τον αστεροειδή που θα περάσει απόψε ξυστά από τον πλανήτη μας και που θα είναι ορατός από περιοχές της Αυστραλίας, της Ανατολικής Ασίας μέχρι τη Σιβηρία».














O διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου, πάντως, διαβεβαιώνει ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει να πέφτει ο ουρανός στα κεφάλια μας.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου