Εκεί που η Καραϊβική συναντά τον Ατλαντικό


Τα γαλάζια, ρηχά νερά της Καραϊβικής Θάλασσας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το βαθύ μπλε του Ατλαντικού Ωκεανού, σε μια «ένωση» κοντά στο νησί Eleuthera, στο αρχιπέλαγος στις Μπαχάμες, που κόβει την ανάσα.



Ένα από τα καλύτερα μέρη για να θαυμάσει κάποιος την εξαιρετική αντιπαράθεση του νερού αλλά και το μοναδικό θέαμα των αποχρώσεων του γαλάζιου.













Ιδανικό σημείο θέασης η περίφημη Glass Window Bridge ή αλλιώς η «Γυάλινη Γέφυρα», που δεν είναι τίποτα άλλο από μια φυσική πέτρινη γέφυρα από βράχους που ενώνει τη βόρεια με τη νότια πλευρά του νησιού. Πλούσια νερά του Ατλαντικού Ωκεανού στη μία πλευρά του δρόμου και ήρεμα γαλαζοπράσινα-πράσινα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας από την άλλη πλευρά, που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα βράχου μόλις 30 μέτρα πλάτος.













Για αιώνες, υπήρχε μόνο η πέτρινη γέφυρα αλλά εξαιτίας των δυνατών τυφώνων καταστράφηκε σε διάφορα σημεία με αποτέλεσμα να χτιστεί μια νέα, τσιμεντένια αυτή τη φορά γέφυρα επάνω στα βράχια. Οι εικόνες είναι μοναδικές τόσο στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλα κύματα όσο και σε κατάσταση νηνεμίας, ενώ το σημείο αυτό αποτελεί εδώ και χρόνια πόλο έλξης ντόπιων και ξένων τουριστών.















Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου