«Ιστορική» χιονοθύελλα έτοιμη να σαρώσει τις ΗΠΑ


Σφοδρή χιονοθύελλα αναμένεται να σαρώσει τις βορειοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγο καιρό μετά το χτύπημα του τυφώνα Σάντι που στα τέλη Οκτωβρίου έπληξε την Ανατολική Ακτή, αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.
Οι Αρχές, από το Νιου Τζέρσεϊ μέχρι το Νότιο Μέιν, έχουν σημάνει συναγερμό για την επικίνδυνη χιονοθύελλα, ενώ οι επιπτώσεις εκτιμάται ότι θα είναι εντονότερες στη Βοστώνη.

Η ημέρα ξεκίνησε με ελαφρά χιονόπτωση και ανέμους. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν το απόγευμα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το Σάββατο το χιόνι μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο, προκαλώντας χάος στις μεταφορές.

Οι Αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο ατυχημάτων ή αποκλεισμού.

Η Βοστώνη και οι κοινότητες που την περιβάλλουν ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή.

Οι Αρχές ζήτησαν από τις επιχειρήσεις να αφήσουν το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι ή να μειώσουν τις ώρες εργασίας, ενώ παράλληλα προειδοποίησαν για ενδεχόμενες διακοπές ρεύματος.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει επιστρατεύσει 1.800 εκχιονιστικά έτοιμα να πιάσουν δουλειά, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ προετοιμάζεται για μεγάλες πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί για «σφοδρή», ενδεχομένως «ιστορική» χιονοθύελλα, με το χιόνι στη Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία να φτάνει αργά την Παρασκευή και το Σάββατο το ένα μέτρο. Παράλληλα αναμένονται ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 95 με 112 χλμ την ώρα.

Οι αερογραμμές έχουν ήδη ακυρώσει 2.500 πτήσεις για την Παρασκευή, ενώ ακυρώθηκαν και 550 πτήσεις για το Σάββατο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου