Αυτές είναι οι τροφές που θα σας κάνουν εξυπνότερους


Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες λειτουργούν ευεργετικά για το μυαλό μας με αποτέλεσμα να μας κάνει εξυπνότερους.
  • Λιπαρά ψάρια: Αν έχετε απώλεια μνήμης και δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τι φάγατε χθες ή ακόμα και τον αριθμό του κινητού σας τότε βάλτε στο διαιτολόγιό σας τα λιπαρά ψάρια. Τα Ω3 λιπαρά που περιέχει ο σολωμός, η σαρδέλα ή το σκουμπρί δρουν ευεργετικά για όλα τα μέρη του οργανισμού χωρίς ο εγκέφαλος φυσικά να αποτελεί εξαίρεση. Καταναλώστε τα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα καθώς σύμφωνα με έρευνες μειώνουν κατά 26% τον κίνδυνο για προβλήματα στον εγκέφαλο.
  • Σκούρα πράσινα λαχανικά: Τα συγκεκριμένα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η B καροτίνη, τα οποία ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου. Είναι επίσης πλούσια σε φολικό οξύ ενώ έρευνες έδειξαν ότι βοηθούν και στην αποφυγή της γεροντικής άνοιας η οποία συνδέεται άμεσα με την μνήμη.
  • Αυγά: Ο κρόκος του αυγού είναι μία τεράστια αποθήκη βιταμινών και ενισχύει συν τοις άλλοις την καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Αποτελεί επίσης άριστη πηγή σιδήρου ο οποίος ως γνωστόν δημιουργεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία και μεταφέρουν οξυγόνο στον εγκέφαλο.
  • Πράσινο τσάι: Εφόσον ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται κατά 80% από νερό, θα πρέπει απαραίτητα να παραμένει ενυδατωμένος. Αν δεν είστε μεγάλη φαν του νερού, μπορείτε κάλλιστα να το αντικαταστήσετε με πράσινο τσάι. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που έκαναν Κορεάτες επιστήμονες, το πράσινο τσάι μπορεί να ενισχύσει και την πνευματική μας εγρήγορση, ενώ τα αντιοξειδωτικά τα οποία περιέχει προστατεύουν τον εγκέφαλο και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας.
  • Σοκολάτα: Όχι μόνο είναι γευστική, αλλά πλέον μπορείτε να την απολαμβάνετε χωρίς καμία ενοχή μιας και περιέχει φλαβονοειδή τα οποία ενισχύουν τις γνωστικές δεξιότητες. Σύμφωνα με έρευνες, τα φλαβονοειδή ενισχύουν τη δημιουργία νέων νεύρων στον εγκέφαλο ενώ βελτιώνουν και την ροή του αίματος.