Επικίνδυνο το φτέρνισμα στο τιμόνι


Το φτέρνισμα κατά την διάρκεια της οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων, ίσως τελικά είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο κάποιος θα μπορούσε υποθέσει.Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το φτέρνισμα, το φύσημα της μύτης, ακόμα και το να ψάχνει ο οδηγός απλά ένα χαρτομάντιλο ευθύνονται για 2.5000 ατυχήματα στους δρόμους κάθε εβδομάδα. Και αυτό γιατί εκείνη την ώρα ο οδηγός, έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, μείνει με τα μάτια του κλειστά ή δε δίνει τη δέουσα προσοχή στο δρόμο.

Μάλιστα, οι ερευνητές συμβουλεύουν τους οδηγούς να κρατούν εκείνες τις ημέρες μια πιο ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να προλάβουν να φρενάρουν σε περίπτωση ανάγκης. Η έρευνα που έγινε από το Halfords Autocentres έδειξε ότι το 9% των 2,6 εκατομμυρίων οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχονται ότι έχουν χάσει την επαφή με το δρόμο εξαιτίας του φτερνίσματός ή του κρυώματός τους.

Η Halfords Autocentres κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 40% των ανθρώπων παρά τη ασθένειά τους πηγαίνουν στη δουλειά τους, πράγμα που τους κάνει να κυκλοφορούν στο δρόμο, προκειμένου να φτάσουν στο γραφείο τους. Ο επικεφαλής της έρευνας, Steve Rounds, συμβουλεύει τους οδηγούς να αποφεύγουν γενικά –ει δυνατόν- την οδήγηση όταν είναι άρρωστοι. Έτσι, δεν βάζουν σε ρίσκο όχι μόνο τη ζωή τους και το αυτοκίνητό τους, αλλά και τους πεζούς και τα υπόλοιπα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου