Σπίτι με οθόνες αφής σε κάθε επιφάνεια (video)


Το καινοτόμο διαδραστικό σπίτι όπου κάθε επιφάνεια αποτελεί και μια οθόνη αφής, μπορεί να μιλήσει, να επικοινωνήσει, ακόμα και να «τιτιβίσει».





Για τους εθισμένους στο διαδίκτυο, θα μπορούσε να είναι ο απόλυτος τρόπος για να παραμείνει διαρκώς συνδεδεμένος – ένα ολόκληρο διαμέρισμα με αισθητήρες και προβολείς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ενεργοποιήσει τοίχους και δάπεδα και μεταμορφώνεται σε μια γιγάντια οθόνη αφής. Οι τοίχοι δείχνουν τις ενημερώσεις στο Facebook, ενώ οι συνομιλίες με τους φίλους γίνονται παιχνιδάκι, το ίδιο και οι αναρτήσεις φωτογραφιών αλλά και τα σχόλια παντός είδους.













Άλλωστε ο έλεγχος μπορεί να γίνει από οπουδήποτε, ακόμα και από το κρεβάτι, χρησιμοποιώντας τη φωνή ή το χέρι. «Το υλικό είναι πλήρης, αλλά μόνο το 40% του λογισμικού έχει ολοκληρωθεί», είπε ο   Ion Cuervas-Mons, διευθυντής της Think Big Factory, του ισπανικού οργανισμού που σχεδίασε και κατασκεύασε το έργο. σχεδιασμού που δημιούργησε το έργο. «Τα πάντα μέσα στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία. Μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα με την κίνηση των χεριών: Τα φώτα, τις ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα τη σύνδεση με το Skype.
























Ο χρήστης μπορεί να δει στον τοίχο τα κοινωνικά δίκτυα, τα ηλεκτρονικά περιοδικά, να παίξει την αγαπημένη του μουσική, να βάλει το ξυπνητήρι του ή να ορίσει μια υπενθύμιση», συμπληρώνει ο ίδιος. Το έργο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, και το πρωτότυπο διαμέρισμα δημιουργήθηκε στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση του project και η μετέπειτα χρήση του στην πράξη.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου