Cyber-sex επιθέσεις: μια νέου τύπου online εξαπάτηση


Το Διαδίκτυο έχει μπει καλά στη καθημερινότητα μας. Οι διαδικτυακές συνδέσεις μας κάνουν την ζωή εύκολη αλλά όχι μόνο. Στην περίπτωση ορισμένων ανδρών στην Ευρώπη, όσο και τη Ασία, η τεχνολογία και το διαδίκτυο είχε ιδιαίτερα άσχημα αποτελέσματα απλά με την λάθος χρήση μιας webcam.





Από τις αρχές του 2011 η Γαλλική αστυνομία έχει κινητοποιηθεί λόγω εμφάνισης ενός εκβιασμού διαδικτυακού τύπου. Πρόσφατα η Αστυνομία της Σιγκαπούρης εξέδωσε προειδοποίηση για την ύπαρξη γυναικών στο διαδίκτυο που εκμεταλλεύονται και εκβιάζουν άνδρες.

Οι  Femme Fatales βρίσκουν τα θύματα του σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και το tagged.com, τους παρασύρουν σε chat και αρχίζουν πρώτες να αποκαλύπτουν απόκρυφα σημεία του σώματος τους, μπροστά στην κάμερα. Στη συνέχεια ενθαρρύνουν τους άνδρες θύματα να κάνουν το ίδιο.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει όμως το θύμα είναι ότι συμφωνόντας να συμμετάσχει σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα, η γυναίκα-συνομιλητής από την άλλη πλευρά της γραμμής, καταγράφει κρυφά όλα όσα συμβαίνουν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας, τα υποψήφια θύματα δέχονται πληθώρα εκβιασμών για χρήματα αφού φωτογραφίες και βίντεο είναι πολύ εύκολο να διαμοιραστούν ανώνυμα στο διαδίκτυο.

Η Αστυνομία της  Σιγκαπούρης αναφέρει ότι υπάρχει πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων των εκβιασμών τέτοιου τύπου ( >50 το 2012), σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Παρακάτω σας δείχνουμε ένα video που εξέδωσε η αστυνομία της Συγκαπούρης (σε μορφή σίριαλ-δρασης..) σχετικά με τις επιθέσεις τέτοιου τύπου.



Ωστόσο, απειλές αυτού του είδους δεν παρουσιάζονται μόνο με την χρήση κάμερας. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολα μπορεί να παρασυρθεί κάποιος από μια σέξι γυναίκα, απλά να ζητόντας από το θύμα να εισέλθει σε ένα σύνδεσμο. Ο υπολογιστής του θα μπορούσε να είναι υπό τον έλεγχο ενός hacker σε λίγα μόλις λεπτά. Προσοχή λοιπόν γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου