Ύποπτο για θανάτους το χάπι Diane-35 κατά της ακμής


Η γαλλική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων και προϊόντων υγείας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το φάρμακο κατά της ακμής Diane-35.






Η ρυθμιστική αρχή ANSM, σε ανακοίνωση της που εξέδωσε την Κυριακή, αναφέρει ότι το Diane-35, που παρασκευάζεται από τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer, έχει άδεια κυκλοφορίας σε 135 χώρες και πωλείται σε περισσότερες από 116.

Τον περασμένο χρόνο περίπου 325.000 γυναίκες στη Γαλλία πήραν το φάρμακο, σύμφωνα με την ANSM, η οποία πρόσθεσε ότι θα δημοσιοποιήσει την έκθεσή της την επόμενη εβδομάδα.

Η ANSM ανακοίνωσε, ότ τέσσερις θάνατοι προκλήθηκαν από θρόμβωση που συνδέεται με τη χρήση του Diane-35.

Τρεις άλλοι θάνατοι που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης κι ενδεχομένως να συνδέονται με το φάρμακο, τελικά αποδόθηκαν σε άλλα προβλήματα υγείας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία.

Το Diane-35, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το οποίο σε κάποιες χώρες κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Dianette, μειώνει την ακμή στις γυναίκες ρυθμίζοντας τις ορμόνες, σύμφωνα με πολλές ιατρικές ιστοσελίδες.

Στις αρχές του μήνα, η ANSM ανακοίνωσε, ότι εξετάζει την πιθανότητα περιορισμού της χρήσης αντισυλληπτικών τρίτης και τέταρτης γενιάς ύστερα από αγωγή που κατέθεσε μία γυναίκα κατά της Bayer για παρενέργειες που εμφάνισε, όπως εμβολή και θρόμβους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου