Οι σκύλοι διαβάζουν τη σκέψη μας


Μία νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων υποστηρίζει, πως πίσω από το βλέμμα των σκύλων, κρύβεται μία διαφορετική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι κατανοούν και αντιλαμβάνονται τις καταστάσεις, όπως ο άνθρωπος. Κι αυτό ιδίως, όταν ξέρει ότι βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.








Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ εξέτασαν, ποια είναι τα "κίνητρα", όταν οι σκύλοι αντιδρούν στις απαγορεύσεις των ιδιοκτητών τους και ειδικά, όταν τους απαγορεύουν να φάνε.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν, ότι τα τετράποδα ζώα, είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες να κλέψουν φαγητό, όταν βρίσκονται μέσα σε σκοτεινό χώρο, σε σχέση με το τι συμβαίνει, όταν βρίσκονται σε φωτεινό δωμάτιο.

Κι αυτό συνέβαινε, ενώ και οι ιδιοκτήτες τους  ήταν στον χώρο.

Ο λόγος για τον οποίον οι σκύλοι έκαναν "ζαβολιές" και δεν υπάκουγαν τις εντολές των αφεντικών τους, δεν ήταν ότι ξεχνούσαν την παρουσία τους, αλλά ότι αντιλαμβάνονταν πως στο σκοτάδι, δεν θα μπορούσαν να τους δουν να παίρνουν τη λιχουδιά.

"Τα ευρήματα της μελέτης ήταν πραγματικά εντυπωσιακά γιατί δείχνουν ότι οι σκύλοι καταλαβαίνουν πότε ο άνθρωπος είναι σε θέση να παρακολουθεί τις κινήσεις τους και πότε όχι, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να κατανοούν τον ανθρώπινο τρόπο σκέψης", σημείωσε η δρ Τζουλιάν Καμίνσκι, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου