Συγκεντρωτική ηλιακή ενέργεια γίνεται “Ακτίνα του Θανάτου” στα χέρια 19χρονου (video)


Τα συγκεντρωτικά ηλιακά συστήματα έχουν τη δυνατότητα παραγωγής τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας, αλλά και να εξελιχθούν σε όργανα καταστροφής.

Αυτή τουλάχιστον ήταν η χρήση για την οποία προόρισε το δικό του παραβολικό ηλιακό σύστημα, που ακούει στο όνομα “Ακτίνα του Θανάτου”, ένας Αμερικανός φοιτητής, ο Έρικ Τζακμέιν.

Σύμφωνα με τον Τζακμέιν, το σύστημα συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας που κατασκεύασε αποτελείται από 5800 κάτοπτρα, τα οποία συνδυαστικά μπορούν να διαπεράσουν και να λιώσουν μέταλλα, ακόμα και το τσιμέντο.

Η “ηλιακή ακτίνα” του Τζακμέιν βασίζεται σε ένα συμβατικό δορυφορικό πιάτο και 5.800 μικρά κάτοπτρα. Ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι η συσκευή έχει θερμική ισχύ 5000 ήλιων.

O Τζακμέιν έκανε μια τρύπα στο πιάτο και τοποθέτησε έναν πλαστικό σωλήνα από PVC στην “πλάτη”. Καθώς ο ήλιος χτυπά το πιάτο, το ηλιακό φως περνά από την τρύπα και αντανακλάται στο ημιδιαφανές πλαστικό στον πάτο του σωλήνα, πράγμα που βοηθά στη σκόπευση.

Η ειρωνεία είναι ότι το σύστημα του Τζακμέιν καταστράφηκε σε μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην πίσω αυλή του σπιτιού του.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου