Εξελιγμένα αντικλεπτικά και “έξυπνα” κράνη για τους ποδηλάτες (video)

Η ασφάλεια του ποδηλάτη στο δρόμο, αλλά και του ίδιου του ποδηλάτου από “κακές προθέσεις” αποτελούν το άλφα και το ωμέγα του δικυκλισμού.Ιδού ορισμένα γκάτζετ που αφενός προστατεύουν το ποδήλατο, αλλά και τον ποδηλάτη από πτώσεις και συγκρούσεις.


Συναγερμός, ανακλαστήρας και λουκέτο τρία σε ένα

Το BikeWatch είναι μια συσκευή που συνδυάζει συναγερμό ποδηλάτου, πίσω λάμπα LED και αντικλεπτικό σύρμα.

Το BikeWatch τροφοδοτείται από μια μπαταρία 9 Βολτ, η οποία έχει αυτονομία 24 ωρών για συνεχή λειτουργία της LED και 350 ωρών όταν ο λαμπτήρας ρυθμιστεί έτσι ώστε να αναβοσβήνει.

Το προστατευτικό καλώδιο έρχεται σε δύο εκδόσεις (1 μέτρο μήκος ή 1,8 μέτρα μήκος) και είναι ανθεκτικό στους κοινούς κόφτες. Μια ηλεκτρονική κλειδαριά προσαρμόζει το καλώδιο στη συσκευή.

Δείτε το BikeWatch εν δράσει
Κράνος που μετρά τον καρδιακό σφυγμό

Η εταιρεία LifeBEAM με έδρα το Τελ Αβίβ του Ισραήλ ανέπτυξαν το κράνος SMART που μετρά τους καρδιακούς σφυγμούς του αναβάτη μέσω ενός αισθητήρα στο μέτωπο.

Τα δεδομένα της μέτρησης μεταφέρονται μέσω Bluetooth 4.0 ή ANT στο smartphone του αναβάτη όπου προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε το video

Κράνος με ενσωματωμένο φωτισμό και φλας

Το κράνος DORA του σχεδιαστή Balázs Filczer μεταφέρει την ασφάλεια κατά την ποδηλασία σε άλλο επίπεδο.

Ενσωματώνει μπροστά, πίσω και πλάγια φώτα, ενώ ειδικά χειριστήρια επιτρέπουν τον έλεγχο του φωτισμού ως φλας μέσω Bluetooth, ώστε να ειδοποιούνται τα οχήματα στο δρόμο για την πορεία του ποδηλάτου.

Δείτε το video


ΠηγήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου