Τα iPhone και iPad της Apple θα φορτίζονται με φωτοβολταϊκά στην οθόνη αφής


Τα iPhone και iPad της Apple θα μπορούσαν κάποια μέρα να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα με ενσωματωμένες φωτοβολταϊκές κυψέλες.







Η Apple κατέθεσε αίτηση για δικαίωμα ευρεσιτεχνίας με τίτλο “Integrated touch sensor and solar assembly” η οποία “οραματίζεται” συσκευές iPhone και iPad που θα δεσμεύουν και θα μετατρέπουν σε ενέργεια το ηλιακό φως με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στην οθόνη.

Η πατέντα που παραχώρησε ο φορέας U.S. Patent and Trademark στην Apple προβλέπει τη χρήση της τεχνολογίας σε φορητές συσκευές όπως media players και smartphones.

Η Apple λέει πως οι ενσωματωμένες λειτουργίες του αισθητήρα της οθόνης αφής και της ηλιακής κυψέλης θα μπορούν να εναλλάσσονται μέσω ενός αισθητήρα όρασης: το ηλιακό πάνελ θα λειτουργεί κανονικά, αλλά όταν θα πλησιάζει το δάκτυλο του χρήστη θα μετατρέπεται σε οθόνη αφής.

Η Apple εργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια πάνω στην εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας, ωστόσο θα χρειαστεί καιρός προτού τη δούμε να εφαρμόζεται στα iPad και τα iPhone εξαιτίας του υψηλού της κόστους.

Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά μέχρι να γίνει αυτό θα έχει κλείσει η apple.

Δημοσίευση σχολίου