Διαδραστικός χάρτης δείχνει ποιες πόλεις θα βουλιάξουν αν λιώσουν οι πάγοι

Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της μπορεί να μας ακούγονται πολύ μακροπρόθεσμο σενάριο, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πάγοι λιώνουν με ταχύτατους ρυθμούς και αν αυτό συνεχιστεί ο κόσμος μας δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που βλέπουμε σήμερα.



Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την οικολογική καταστροφή, το National Geographic δημιούργησε έναν εντυπωσιακό διαδραστικό χάρτη του κόσμου, στον οποίο μπορείτε να διαλέξετε το επίπεδο της στάθμης της θάλασσας (με τελικό το +60 που θα συμβεί αν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης) και στη συνέχεια να δείτε ποιες πόλεις θα «πνιγούν».

Μάλιστα, ο χάρτης δίνει τη δυνατότητα για zoom in και zoom out, ώστε να δείτε την κάθε πόλη και χωριό σε κάθε χώρα, πόσο θα επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Μία βόλτα στην Ελλάδα, αρκεί για να προκαλέσει ταχυπαλμίες και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Όπως φαίνεται στο χάρτη, αν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, όλη η Δυτική Πελοπόννησος από την Πάτρα μέχρι τη Ζαχάρω θα βρεθεί κάτω από το νερό, ενώ στα βόρεια της χώρας το νερό θα πνίξει τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και μεγάλο μέρος της Χαλκιδικής.

Δείτε το διαδραστικό χάρτη εδώ .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου