5 τρόποι για αποστολή μεγάλων αρχείων δωρεάν

Οι περισσότεροι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εισερχόμενα και εξερχόμενα) περιορίζουν τα μεγέθη συνημμένων σε ένα μέγιστο των 10MB, και συχνά μπορεί να είναι ακόμη μικρότερη από αυτό. Ή ακόμα όταν εσείς μετράτε ένα αρχείο 9MB σε σύστημα NTFS ο διακομιστής μπορεί να το μετρήσει 11MB γιατί έχει διαφορετικό σύστημα  διαμόρφωσης των σκληρών δίσκων σε σχέση με το δικό σας.



Βέβαια τα Gmail και Yahoo επιτρέπουν μεγαλύτερη κοινή χρήση αρχείων, αλλά ακόμη και με τα αντίστοιχα 25MB και 20MB όριά τους, ακόμα δεν να είναι αρκετά για ορισμένα αρχεία.

Εάν θέλετε λοιπόν να στείλετε γρήγορα και προπαντώς δωρεάν ένα μεγάλο όγκο αρχείων, εδώ είναι μερικές  εύκολες υπηρεσίες που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε:


1. WETRANSFER

To WeTransfer είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο απλός τρόπος για να μοιράζεστε τα αρχεία σας. Είναι δωρεάν, δεν χρειάζεται να εγγραφείτε, και μπορείτε να στείλετε μέχρι 2GB την φορά. Μπορείτε να ανεβάσετε και να στείλετε τα αρχεία όσο συχνά θέλετε έως και 20 άτομα κάθε φορά.



Το download link έρχετε σε σας και στους αποδέκτες  μέσω e-mail και αν όταν το κλικάρετε θα πάτε σε μια σελίδα λήψης με μία μεγάλη background διαφήμιση – αν και είναι συνήθως καλλιτεχνική, μη αντιπαθητική, και ίσως δεν θα συνειδητοποιήστε καν ότι είναι μια διαφήμιση, εκτός αν κάποιος σας πει.

Ένα μειονέκτημα του WeTransfer είναι ότι το φόρτωμα και την αποστολή μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο αργή. Η εταιρεία προτείνει τη πρακτική επιλογή να αποστείλετε αρχεία νωρίς το πρωί και μετά τη δουλειά για να αποφύγετε την συμφόρηση της ώρας αιχμής του διαδικτύου.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το γεγονός ότι τα αρχεία σας είναι διαθέσιμα για να κατεβάσετε μόνο για τέσσερεις εβδομάδες. Μετά από αυτό το διάστημα, διαγράφονται από το διακομιστή και το download link σας δεν θα εργάζεται πλέον.


2. MAILBIGFILE

Το MailBigFile είναι άλλη μία γρήγορη επιλογή. Μπορείτε να στείλετε αρχεία μέχρι και 2GB σε μέγεθος, χωρίς απαίτηση εγγραφής,  και να ανεβάσετε πολλά αρχεία ταυτόχρονα. Έχει επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα drag-and-drop, που καθιστά ακόμη πιο εύκολο να μοιραστούν. Η εμπειρία του χρήστη δεν είναι τόσο καθαρή και αισθητικά ευχάριστη, όπως με το WeTransfer, αλλά και αυτή είναι μια καλή, δωρεάν υπηρεσία που κάνει τη δουλειά της.



3. HIGHTAIL

Το Hightail (παλαιότερα ονομαζόταν YouSendIt) είναι λίγο πιο περίπλοκο από το γεγονός ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Είναι όμως ακόμα ελεύθερη η εγγραφή, και μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία έως 250 MB. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μέχρι 2GB και να έχετε έως 5 e-signatures. Το Hightail προσφέρει επίσης ασφαλή κρυπτογράφηση των δεδομένων, έλεγχο παραλαβής και πρόσβαση στη εφαρμογή από κινητό και  επιτραπέζιο υπολογιστή.



4. DROPBOX

Το Dropbox , το οποίο είναι ίσως η πιο γνωστή υπηρεσία cloud, είναι άλλο ένα μέσο αποθήκευης και κοινής χρήσης που απαιτεί την δωρεάν εγγραφή σε ένα λογαριασμό. Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία με άλλους χρήστες του Dropbox (πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πλήρη πρόσβαση ανάγνωσης / εγγραφής στα αρχεία), ή μπορείτε να επιλέξετε να τους στείλετε μια σύνδεση για την απλή λήψη του αρχείου χωρίς να χρειάζονται ένα λογαριασμό Dropbox.



Μπορείτε να αποθηκεύσετε δωρεάν 2GB. Λειτουργεί με Windows, Mac, Linxus, iPad, iPhone, Android, Blackberry και επίσης λειτουργεί σε κατάσταση offline, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας ανά πάσα στιγμή.


5. SUGARSYNC

Το SugarSync θα ήταν η υπηρεσία που θα ήταν η πρώτη στην προτίμησή μας, αλλά σταμάτησε την δυνατότητα να έχετε έναν δωρεάν λογαριασμό πριν από λίγο καιρό.



Μην έχετε κανέναν φόβο, όμως, επειδή μπορείτε ακόμα να πάρετε ένα περιορισμόςνο πρόγραμμα 90 ημερών με το οποίο μπορείτε να στείλετε μέχρι 5GB δωρεάν, να έχετε συγχρονισμό με έναν απεριόριστο αριθμό συσκευών και να έχετε ένα online backup όλων των εργασιών σας.

Αν χρειάζεστε περισσότερα, μπορείτε επίσης να πάρετε μια 30 ημέρων «δωρεάν δοκιμή» ενός από τα πληρωμένα προγράμματα, το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες SugarSync (εκτός από το απομακρυσμένο σβήσιμο). Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να στείλετε τα αρχεία κάθε μεγέθους, να μοιραστήτε φακέλους με ή χωρίς δικαιώματα, και να δημιουργήσει ένα δημόσια σύνδεσμο για οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο και να το μοιραστείτε στο Facebook, Twitter, email, και έτσι καθεξής.Όταν οι παραλήπτες, κάνουν κλικ στο σύνδεσμο, θα είναι σε θέση να κατεβάσουν το αρχείο ή ολόκληρο το φάκελο χωρίς εγγραφή στην υπηρεσία.

Με SugarSync μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από τα Windows (XP, Vista, 7, 8), Mac OS X, iPhone, iPad, iPod Touch, Android συσκευές, Kindle Fire, και Blackberry 7.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου