Εθελοντές της Google χαρτογραφούν απομακρυσμένες περιοχές (video)

Εθελοντές με αγάπη για τη φύση, την περιπέτεια και την πεζοπορία αναζητά η Google ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα χαρτογράφησης απομακρυσμένων, εξωτικών περιοχών Google Street View.





Οι εθελοντές που θα επιλεγούν θα εφοδιαστούν με το σακίδιο Trekker, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα 360 μοιρών.

Στόχος είναι η αποτύπωση και ψηφιοποίηση περιοχών στις οποίες δεν μπορούν να φτάσουν τα οχήματα της Google, αυτοκίνητα, ποδήλατα ή snowmobiles.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα, στην οποία θα περιγράφουν την περιοχή που θέλουν να ψηφιοποιήσουν και θα αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους πιστεύουν ότι αυτή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην υπηρεσία Google Street View.

Στην ίδια φόρμα, θα πρέπει επίσης να αναφέρουν εάν εκπροσωπούν κάποια οργάνωση, ίδρυμα ή ΜΚΟ και αν χρειάζονται κάποιου άλλου είδους υποστήριξη από τη Google για την ολοκλήρωση της αποστολής, όπως οικονομική ενίσχυση, πέρα από το Trekker.

Οι προτάσεις των εθελοντών θα αξιολογηθούν από τη Google και θα προχωρήσουν αυτές που θα θεωρηθούν ενδιαφέρουσες.

Σημειώνεται πως το backpack camera kit της Google έκανε το ντεμπούτο του με την λήψη υλικού από το Grand Canyon.

Έχει τη δυνατότητα να τραβάει μία φωτογραφία 360 μοιρών κάθε 2,5 δευτερόλεπτα με τη βοήθεια 15 φακών, ενώ ελέγχεται από μία συσκευή Android.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου