Εκτροφείο φαγώσιμων εντόμων για το σπίτι δείχνει το μέλλον στη διατροφή

Ακολουθώντας την προτροπή των Ηνωμένων Εθνών να τρεφόμαστε με περισσότερα έντομα, η σχεδιάστρια Καταρίνα Άνγκερ κατασκεύασε μια οικακή φάρμα εκτροφής προνυμφών πλούσιων σε πρωτεΐνες.






Η συσκευή ονομάζεται Farm 432, μοιάζει με υγραντήρα και συμβάλει στην εκτροφή βρώσιμων προνυμφών μαύρης μύγας. Η Farm 432 δεν απαιτεί νερό ή διοξείδιο του άνθρακα και μπορεί να παράξει 2,4 κιλά πρωτεΐνης από προνύμφες η οποία συλλέγεται εύκολα από ειδικό δοχείο.

Τα έντομα περιλαμβάνονται στις γαστριμαργικές επιλογές διαφόρων πολιτισμών για αιώνες.

Η Άνγκερ κατασκεύασε τη Farm 432 έχοντας στο νου την αλματώδη αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ως το 2050, η οποία θα συνοδευτεί από διπλασιασμό της κατανάλωσης κρέατος.

Ίσως μια οικιακή συσκευή παραγωγής πρωτεΐνης αποτελέσει τη λύση σε αυτή την ανάγκη.

Ο σύστημα λειτουργεί σε έναν κύκλο διάρκειας 432 ωρών, εξ ου και το όνομα. Η εκκόλαψη και ωρίμανση εντός του συστήματος ενός γραμμαρίου αβγών μαύρης μύγας παράγει 2,4 κιλά προνυμφών.



Στη συνέχεια οι προνύμφες συλλέγονται σε ειδικό δοχείο και μπορούν να μαγειρευτούν. Το σύστημα δεν σπαταλά ενέργεια, καθώς οι εν λόγω μύγες δεν καταναλώνουν τίποτα.

Κάθε προνύμφη μαύρης μύγας περιέχει σε ποσοστό 42% πρωτεΐνη, ασβέστιο και αμινοξέα.

Η ιδέα της βρώσης εντόμων μπορεί να μας ανακατεύει το στομάχι, ωστόσο το μέλλον της παραγωγής τροφίμων ίσως μας αναγκάσει να εντάξουμε και τα έντομα στη διατροφή μας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου