Το φάρμακο χορηγείται μία φορά τη μέρα και θεωρείται πιο «φιλικό» προς τον ανθρώπινο οργανισμό, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Η δραστική ουσία του είναι η ριβαροξαβάνη, μια πιο ήπια ουσία σε σχέση με εκείνες που χρησιμοποιούνται σήμερα, η οποία παρουσιάζει σημαντικές αντιθρομβωτικές ιδιότητες και μάλιστα έχει επίσης εγκριθεί για χρήση σε άλλες καταστάσεις, όπως οι διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, οι γιατροί της χώρας θα αρχίσουν σύντομα να χορηγούν το νέο φάρμακο σε ασθενείς προκειμένου να αντικατασταθούν οι ενέσεις ηπαρίνης και η χορήγηση βαρφαρίνης, ενός αντιπηκτικού φαρμάκου που χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και αρκετές δεκαετίες, το οποίο ωστόσο μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές αιμορραγικές επιπλοκές.
Οι ειδικοί δήλωσαν ότι το νέο φάρμακο υπόσχεται να μειώσει τον σχηματισμό θρόμβων στους πνεύμονες, άρα και την ανάγκη για χρόνια ιατρική παρακολούθηση.
Μάλιστα, πιστεύεται ότι θα μειώσει σημαντικά τα περιστατικά πνευμονικής εμβολής, η οποία αποτελεί σημαντική αιτία θανάτου που όμως μπορεί να προληφθεί.
Η πνευμονική εμβολή προκαλείται μετά από βαθιά φλεβική θρόμβωση, όταν ένας θρόμβος σε φλέβα των ποδιών μπλοκάρει μια αρτηρία, κυκλοφορεί στα αγγεία και φτάνει στους πνεύμονες.
Πηγή
2 σχόλια:
Εχω μια εξειδικευμένη ερώτηση να κάνω αλλά πρέπει πρώτα να δώσω το ιστορικό μου. Στο παρελθόν έκανα ορθοπαιδικό χειρουργείο για το σπασμένο μου πόδι και περίπου μια εβδομάδα μετά έκανα πνευμονική εμβολή. Οι πνευμονολόγοι είπαν ότι ήταν ήπια και ακολούθησα εξάμηνη θεραπεία λήψης αντιπηκτικών χαπιών (Sintrom). Τώρα άν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος απο το τέλος της αγωγής παρουσιάζω ακόμα κάθε μέρα σχεβ6δόν ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό. Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω ? Ευχαριστώ πολύ.
Το ορθότερο είναι να ζητήσεις την συμβουλή ενός αξιόπιστου και έμπειρου ειδικού. Εάν χρεάζεσαι βοήθεια σε αυτό, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου.
Δημοσίευση σχολίου