Εγκαίνια για το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο (video)

Παρουσία του πρωθυπουργού της Βρετανίας εγκαινιάστηκε την Πέμπτη το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, το London Array, 20 χιλιόμετρα ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της χώρας.

Το έργο ισχύος 630MW ανέπτυξαν η γερμανική E.ON, η DONG Energy, την οποία διαχειρίζεται η κυβέρνηση της Δανίας, και η Masdar με έδρα το Αμπού Ντάμπι. Παρότι εγκαινιάστηκε σήμερα, η παραγωγή ενέργειας από τις 175 ανεμογεννήτριες του πάρκου, οι οποίες φέρουν την «υπογραφή» της Siemens, άρχισε τον περασμένο Απρίλιο.

Η Βρετανία δαπάνησε 1,5 δισ. στερλίνες για το London Array, σε μία προσπάθεια να κατοχυρώσει τη θέση της στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των χωρών που διαθέτουν υπεράκτια αιολικά πάρκα, αλλά και να φθάσει πιο κοντά στους – δεσμευτικούς – της στόχους για περιορισμό της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.«Πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα για τη Βρετανία και μία μεγάλη νίκη για την ανανεώσιμη ενέργεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της τελετής. «Το London Array δείχνει ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε μεγάλα έργα ανανεώσιμης ενέργειας εδώ, στη Βρετανία, γιατί το επενδυτικό κλίμα στη χώρα είναι ένα από τα πιο ξεκάθαρα παγκοσμίως.»

Οι Βρετανοί σκοπεύουν να φθάσουν τα 18GW μόνο από τον άνεμο έως το 2020. Η ισχύς από αιολικά πάρκα στη χώρα φθάνει ήδη τα 3,3GW, ενώ η συνολική ισχύς των αιολικών έργων που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 15GW, σύμφωνα με τη RenewableUK.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου