Εφαρμογή iPhone κάνει ανάλυση ούρων

Μια εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα, η οποία αναλύει φωτογραφίες δειγμάτων ούρων, εξετάζει ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).










Σε απαντητική επιστολή προς την υπεύθυνη εταιρεία «Biosense Technologies», διευκρινίζει ότι για τη εμπορική διάθεση της εφαρμογής απαιτείται έγκριση από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, καθώς οι ταινίες εξέτασης ούρων στις οποίες βασίζεται έχουν εγκριθεί για οπτική επιθεώρηση αλλά όχι για αυτοματοποιημένη ανάλυση.

Διαθέσιμη σε συσκευές iPhone, η εφαρμογή «uChek app» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη ή άλλες παθήσεις.

Οι χρήστες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να βρέξουν με ούρα τις ειδικές ταινίες. Όταν οι ταινίες αλλάξουν χρώμα, ο χρήστης τις φωτογραφίζει και η εφαρμογή αναλύει τα επίπεδα διάφορων ουσιών στο σώμα.

Οι ειδικές ταινίες κατασκευάζονται από τις εταιρείες Bayer και Siemens και χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον από γιατρούς και νοσηλευτές όταν χρειάζονται γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.

Στην ιστοσελίδα του «uChek» στο Διαδίκτυο αναφέρεται ότι η εφαρμογή σχεδιάστηκε στην Ινδία με στόχο την ανάπτυξη ευκολότερων και πιο άνετων τεστ για τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον FDA η εταιρεία Biosense έχει περιθώριο ενός μήνα για να ζητήσει έγκριση για την ηλεκτρονική εφαρμογή της.

Αξιωματούχοι του FDA είχαν ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι ο Οργανισμός προτίθεται να ρυθμίζει μόνο ένα μικρό μέρος των ιατρικών εφαρμογών, που καθημερινά αυξάνονται, κυρίως εκείνων που εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς σε περίπτωση ανακριβών πληροφοριών και λανθασμένων αποτελεσμάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου