Το πρώτο υποβρύχιο ξενοδοχείο στις Μαλδίβες

Το πράσινο φως για την κατασκευή υποβρύχιου ξενοδοχείου στο τροπικό νησάκι Kuredhivaru έδωσε το υπουργείο Τουρισμού των Μαλδίβων. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.




Το Water Discus Hotel θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια ξενοδοχεία του κόσμου. Όπως προδίδει και το όνομά του, θα μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, το ένα τμήμα του οποίου θα βρίσκεται πάνω από το νερό και θα «πατάει» στον πυθμένα με πέντε τεράστιες κολώνες.

Το υποβρύχιο ξενοδοχείο «Water Discus Hotel» θα διαθέτει 21 κινούμενα δωμάτια στην καρδιά εντυπωσιακών κοραλλιογενών υφάλων και δυο μεγάλα καθιστικά, τα οποία θα περιλαμβάνουν εστιατόριο και σπα, επτά μέτρα πάνω από την επιφάνεια των υδάτων.

Τα καθιστικά θα συνδέονται με γυάλινα τούνελ που θα οδηγούν στα υπνοδωμάτια, 30 μέτρα κάτω από το νερό.

Το ξενοδοχείο, που θα κατασκευαστεί από την πολωνική εταιρεία Deep Ocean Technology με χρηματοδότηση από Ελβετούς επενδυτές, θα διαθέτει πισίνα στη στέγη καθώς επίσης και χώρο για την προσγείωση ελικοπτέρου. Το έργο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 50 εκ. δολάρια, ενώ θα περιλαμβάνει ελικοδρόμιο και πισίνα στη στέγη του.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και τα τροπικά ψάρια από την άνεση του δωματίου τους.

Μάλιστα θα μπορούν να εξερευνήσουν τον βυθό οποιαδήποτε στιγμή με απευθείας κατάδυση από ειδικό αεροστεγή θάλαμο αποσυμπίεσης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα δωμάτια θα αναδύονται στην επιφάνεια. Η κατασκευάστρια εταιρεία θα προσπαθήσει να μετριάσει τις επιπτώσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους περιορίζοντας τα θεμέλια στον βυθό, διατηρώντας ωστόσο υψηλά πρότυπα ασφαλείας.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν θα βρουν ποτέ το κουράγιο να καταδυθούν σε αυτούς τους πανέμορφους υφάλους», δήλωσε στο CNN ο σχεδιαστής του ξενοδοχείου Πάβελ Ποντβογέφσκι. «Εδώ όμως θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε έναν υποθαλάσσιο κόσμο από την άνεση του υπνοδωματίου σας.»

Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι πιθανές επιπτώσεις από την κατασκευή του κτηρίου στο περιβάλλον, οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι η επαφή του κτηρίου με τον πυθμένα θα είναι η ελάχιστη δυνατή, ενώ θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και τυχόν καταστροφές στους κοραλλιογενείς υφάλους. Επιπλέον, η εταιρεία έχει εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το ξενοδοχείο θα βγαίνει στην επιφάνεια. «Θα είναι σαν υποβρύχιο αερόστατο», εξήγησε ο Ποντβογέφσκι. «Απαντλώντας το νερό από τις τεράστιες δεξαμενές του, το αερόστατο θα βγαίνει αυτομάτως στην επιφάνεια, χωρίς να εξαρτάται από το ηλεκτρικό ρεύμα.»

Πηγές: naftemporiki.greconews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου