Huawei: Το «πιο λεπτό smartphone» (video)

Το Ascend P6 παρουσίασε η Huawei, το οποίο, με πάχος 6,18 χιλιοστών, είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, το πιο λεπτό smartphone στον κόσμο.






Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η ύπαρξη εμπρόσθιας κάμερας των 5 megapixels, για αυτοφωτογραφήσεις υψηλής ποιότητας. Η Huawei έχει δηλώσει πως αναμένει «θαύματα» από τη συσκευή, αν και η έλλειψη υποστήριξης δικτύων 4G αναμένεται να λειτουργήσει αρνητικά όσον αφορά τις πωλήσεις. Ωστόσο, πρόκειται σίγουρα για το πλέον «φιλόδοξο» τηλέφωνο που έχει παρουσιάσει η εταιρεία από άποψης σχεδιασμού και ποιότητας.

Η Huawei σχεδίασε μία από τις πιο λεπτές και στενές πλακέτες κυκλωμάτων στη βιομηχανία για να μπορέσει να χωρέσει τα απαιτούμενα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο νέο κινητό. Η οθόνη είναι των 4,7 ιντσών και ζυγίζει 120 γραμμάρια. Το λειτουργικό είναι το Android (Jelly Bean 4.2.2) και το user interface του το Emotion της Huawei, που εμπεριέχει εργαλεία όπως το auto-facial enhancement, το οποίο έχει ως στόχο τη βελτίωση των φωτογραφιών του ίδιου του χρήστη.

Στα άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται κάμερα 8 megapixel στο πίσω μέρος, 8 gigabytes αποθηκευτικός χώρος (και υποστήριξη καρτών microSD), quad core επεξεργαστής 1,5 GHz και μία ποικιλία τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, διαθέτει την τεχνολογία «Magic Touch», που επιτρέπει το χειρισμό της οθόνης αφής ακόμη και με γάντια.

Στις ΗΠΑ, η ΑΤ&Τ ανακοίνωσε πως θα στήσει 25 ηλιακούς σταθμούς φόρτισης φορητών συσκευών στη Νέα Υόρκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος Street Charge, η εταιρεία συνεργάζεται με την Goal Zero και την Pensa Design. Φορτιστές θα τοποθετηθούν στο Fort Green Park, τη Union Square, το Brooklyn Bridge Park, το Coney Island, το Riverside Park και το Hudson River Park.

Οι σταθμοί θα περιλαμβάνουν έξι connectors, 30-pin και Lightning για iPhone και iPad και micro-USB για κινητά με Android και Windows. Τροφοδοτούνται από τρία ηλιακά πάνελ των 15 βατ και μία μπαταρία που επαρκεί για τη λειτουργία του σταθμού για ημέρες χωρίς έκθεση στον ήλιο. Οι σταθμοί θα λειτουργήσουν μέχρι τον Οκτώβρη. Εάν το πρόγραμμα αποδειχτεί επιτυχές, η ΑΤ&Τ θα το επεκτείνει και σε άλλες πόλεις.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου