Πρωτοποριακό μηχάνημα κάνει πιο ασφαλείς τις εγχειρήσεις (video)

Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της χειρουργικής πραγματοποιείται αυτόν τον καιρό στη Βρετανία, όπου άρχισε να χρησιμοποιείται ένα πρωτοποριακό μηχάνημα που βοηθά τους χειρουργούς να είναι πολύ πιο ακριβείς κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων.




Το μηχάνημα ονομάζεται Medtronic O-arm και παρέχει εικόνες από το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος πριν και κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων με απόλυτη ακρίβεια, εκθέτοντας τους ασθενείς σε χαμηλότερη ακτινοβολία από ό,τι τα μηχανήματα παλαιότερης τεχνολογίας, όπως οι μαγνητικοί τομογράφοι.

Το Medtronic O-arm είναι ένα σκάνερ ακτίνων Χ που μπορεί να περιστρέφεται 360 μοίρες γύρω από τον ασθενή σε μόλις δεκατρία δευτερόλεπτα, δείχνοντας στους γιατρούς τι συμβαίνει στον οργανισμό και πού ακριβώς πρέπει να τοποθετήσουν τα εμφυτεύματα, τις βίδες, τις λάμες κτλ. Μάλιστα, παρέχει εικόνες και από τη σπονδυλική στήλη, ακόμη και για τη δομή των οστών.

Έτσι, οι χειρουργοί ελαχιστοποιούν κάθε περιθώριο λάθους και επιπλέον μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος πληγών στη σπονδυλική στήλη και στα νεύρα για τους ασθενείς.

Το μηχάνημα έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στο Βασιλικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο του Λονδίνου και σύμφωνα με τους επιστήμονες «πρόκειται για μια καινοτομία στον χώρο των ιατρικών μηχανημάτων, που θα κάνει τις εγχειρίσεις ευκολότερες και πιο ασφαλείς».

Σύμφωνα με τον δρ Robert Lee, επίσης θα βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα των επεμβάσεων σε άτομα με δυσμορφίες στη σπονδυλική στήλη και θα μειώσει τον χρόνο που απαιτούν οι πολύπλοκες επεμβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα βρίσκονται για λιγότερη ώρα υπό την επήρεια των αναισθητικών.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου