Ταχύτατες τηλεπικοινωνίες για χρηματοοικονομικές συναλλαγές μέσω δικτύου αεροστάτων (video)

Η Perseus Telecom, πάροχος υπηρεσιών δικτύωσης που εξειδικεύεται στο χώρο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης ενός φαινομενικά παλαιού μέσου για να βελτιώσει τις επιδόσεις και την ταχύτητα των υπηρεσιών της: των αεροστάτων.




Συνδυάζοντας το «παλαιό» με το «υπερσύγχρονο», η εταιρεία μελετά τη χρήση μεταδόσεων μικροκυμάτων, σε συνδυασμό με «γραμμές» μπαλονιών/ αναμεταδοτών. Η επικοινωνία μέσω μετάδοσης μικροκυμάτων είναι παρεμφερής με αυτή των ραδιοκυμάτων. Σήματα αποστέλλονται από ένα μικρό μεταδότη σε έναν δέκτη σε ευθεία γραμμή. Κατά τον προηγούμενο αιώνα, η εν λόγω τεχνολογία χρησιμοποιούνταν για τηλεφωνικές κλήσεις μεγάλων αποστάσεων, καθώς και τηλεοπτικά σήματα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, τέτοια καθήκοντα έχουν αναλάβει οι δορυφορικές επικοινωνίες και οι οπτικές ίνες, καθώς μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερα μηνύματα πιο φτηνά.

Ωστόσο, στο χώρο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τα μικροκύματα βιώνουν μία αναγέννηση, καθώς είναι ταχύτερα από άλλες μεθόδους, κάτι που σημαίνει μεγάλα πλεονεκτήματα στο σύγχρονο, εξαρτώμενο από αλγορίθμους, high frequency trading, στο οποίο ακόμη και το κλάσμα δευτερολέπτου έχει σημασία. Αν και στη Γουόλ Στριτ τώρα αρχίζει να «απογειώνεται» η χρήση τους, κάποιες εταιρείες κοιτούν ήδη προς τις διεθνείς αγορές.

O CEO της Perseus Telecom Τζοκ Πέρσι μιλάει για τη χρήση μεταδόσεων μικροκυμάτων
Από τη στιγμή που η μετάδοση μικροκυμάτων απαιτεί ευθεία γραμμή, στην ξηρά το πρόβλημα λύνεται μέσω ειδικών πύργων/ αναμεταδοτών- στον ωκεανό, όπου αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει, ενδεχομένως (σύμφωνα με την Perseus Telecom) η απάντηση να είναι τα αερόστατα. Η εταιρεία οραματίζεται ένα δίκτυο αεροστάτων που αιωρούνται πάνω από τον ωκεανό και παραμένουν ευθυγραμμισμένα, διατηρώντας τη σύνδεση. Η όλη ιδέα έχει προέλθει από παλαιότερα στρατιωτικά προγράμματα, και η εταιρεία, αν και δεν είναι ακόμα σε θέση να πει εάν κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή όχι, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου