Τρεις κινέζοι αστροναύτες επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη (video)

Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες μετά από ένα δεκαπενθήμερο ταξίδι στο διάστημα.







Σε απομακρυσμένη περιοχή της κινεζικής Μογγολίας προσγειώθηκαν με ασφάλεια νωρίς το πρωί της Τετάρτης τρεις κινέζοι «ταϊκοναύτες». Οι αστροναύτες Νίε Χαισχάνγκ, Ζανγκ Σιάογιανγκ και Ουάνγκ Γιαπίνγκ προσγειώθηκαν με ασφάλεια βρισκόμενοι σε καλή φυσική κατάσταση.

Η κρατική τηλεόραση της Κίνας μετέδωσε την τελική κάθοδο της κάψουλας επανεισόδου του διαστημικού σκάφους Shenzhou-10, την επιβράδυνση του από τα ειδικά αλεξίπτωτα, πριν τελικά προσγειωθεί σε περιοχή της μογγολικής στέπας μετά από 15 ημέρες διαστημικής περιπλάνησης.


Οι Κινέζοι “ταϊκοναύτες” όπως ονομάζονται οι αστροναύτες στα κινέζικα ταξίδεψαν στο διάστημα με το διαστημόπλοιο Shenzhou-10 με αποστολή να πραγματοποιήσουν πειράματα στην τροχιακή κάψουλα Tiangong-1, όπως επίσης και αυτόματους και χειροκίνητους ελιγμούς σύνδεσης.

Η αποστολή του διαστημοπλοίου Shenzhou-10 ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα με κινεζικό πλήρωμα. Η αποστολή τους εντάσσεται στην προσπάθειά του κινεζικού έθνους να «στήσει» ένα μόνιμο διαστημικό σταθμό.

Η απογείωση του Shenzhou-10 πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες.



Πηγές: ΑΜΠΕnaftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου