Πώς θα "κόψετε" 500 θερμίδες την ημέρα

Ποια απλά βήματα σας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο περιορισμού των θερμίδων; Tips για να γλιτώσετε 500 θερμίδες καθημερινά.







Άδειες θερμίδες, μεγαλύτερες μερίδες, λιπαρά και σάκχαρα, μπορούν να εισχωρήσουν στη διατροφή σας όταν δεν προσέχετε. Ακόμα και αν τρώτε υγιεινές τροφές, υπάρχουν ορισμένες κακές συνήθειες που μπορεί να σας οδηγήσουν σε περισσότερες θερμίδες από όσες θα έπρεπε.

Ο Dr. George L. Blackburn, του Harvard Medical School, αναφέρει συμβουλές για να γλιτώσετε 500 θερμίδες την ημέρα.


Αφήστε μπουκιές στο πιάτο

Με αυτό το βήμα, δήλωσε ο Blackburn, είναι εύκολο να σηκωθείτε από το τραπέζι όταν αισθάνεστε ικανοποίηση χωρίς να αισθάνεστε ότι περιορίζεστε.

Είναι αποτελεσματικό, επειδή κάθε μπουκιά μετρά και όταν αφήνετε κάτι στο πιάτο σε κάθε γεύμα, στο τέλος της ημέρας δυνητικά έχετε κόψει μερικές εκατοντάδες θερμίδες έναντι της προσπάθειας να τα περιορίσετε όλα σε ένα γεύμα.


Στοχεύστε σε ισορροπία πρωτεΐνης- υδατανθράκων- λιπαρών στα γεύματα και τα σνακ

Οι τροφές με χαμηλές θερμίδες που τρώτε αφηρημένα, μπορεί να αθροιστούν. Επομένως, αποφύγετε να επιλέξετε τροφές απλώς επειδή θεωρούνται χαμηλές σε θερμίδες, δήλωσε ο Blackburn.

Η πρωτεΐνη και τα λιπαρά θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε κορεσμό σε σχέση με τους υδατάνθρακες, επομένως συνδυάζοντας ένα κομμάτι φρούτου με ξηρούς καρπούς θα έχετε τον τέλειο συνδυασμό σύνθετων υδατανθράκων που προσφέρουν κορεσμό, πρωτεΐνης και λιπαρών.


Μην προσπαθείτε να κόψετε θερμίδες παραλείποντας γεύματα

Η τακτική δεν έχει αποτέλεσμα. Γενικά, μετά την παράλειψη γευμάτων αφήνετε τον εαυτό σας πεινασμένο και είναι πιο πιθανό να καταναλώσετε μεγαλύτερες ποσότητες στο επόμενο γεύμα.

Είναι πιο δύσκολο όχι μόνο να ελέγχετε τις μερίδες μετά την παράλειψη ενός γεύματος αλλά να ελέγχετε τις επιλογές σας.

Όταν ο οργανισμός σας θέλει απεγνωσμένα καύσιμα, είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξετε υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα και πιο πιθανό να επιλέξετε κάτι γρήγορο και παχυντικό.


Χρησιμοποιήστε θερμιδομετρητή

Απλώς, με το να βλέπετε πόσες θερμίδες περιέχει ένα τρόφιμο μπορείτε να τρώτε λιγότερο.

Η ανάγνωση των ετικετών είναι το πρώτο βήμα, αλλά αν έχετε πρόσβαση σε θερμιδομετρητή στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογή στο κινητό μπορείτε εύκολα να δείτε το ‘’γέμισμα της τράπεζας θερμίδων’’ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η παρακολούθηση αυτού που τρώτε, καθώς το τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, σας βοηθά να ελέγχετε την τράπεζα θερμίδων. Σας βοηθά να καθορίσετε αν το επιπλέον σακουλάκι τσιπς πράγματι αξίζει και σας βοηθά να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα υπερκατανάλωσης πέρα από αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σας.


Δώστε έμφαση στον όγκο

Ενσωματώστε τροφές με μεγάλο όγκο, όπως φρούτα, λαχανικά, σούπες, σαλάτες και νερό. Η στρατηγική βοηθά επειδή όταν χορταίνετε με τέτοιες τροφές αισθάνεστε κορεσμό- γενικά- με λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με τον Blackburn. Επομένως, στοιβάξτε λαχανικά στο πιάτο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου