Η ιδέα του Τέσλα ζει και ζητάει χρηματοδότηση (video)

Εβδομήντα ένα χρόνια μετά το θάνατό του Nikola Tesla, δύο επιστήμονες ακολουθούν τα βήματά του και σχεδιάζουν την κατασκευή του Wardenclyffe tower, χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά και προηγμένες τεχνικές.
Οι ιδέες του Tesla ήταν κυριολεκτικά μπροστά από την εποχή τους, όπως η τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας, αλλά και το σύστημα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας. Ο Wardenclyffe tower είναι ένας ασύρματος μεταδότης ενέργειας, η ανάπτυξη του οποίου βύθισε τον Σέρβο εφευρέτη στα χρέη και τον έφερε στα όρια της τρέλας. 

Αναζητούν χρηματοδότη

Το πρόγραμμα «The Planetary Energy Transmitter» αναζητά 800.000 δολάρια μέσω της διαδικτυακής μικροχρηματοδότησης (crowdfunding) ώστε να κατασκευάσει το πρωτότυπο του Tesla και να συνεχίσει την έρευνά του στην ασύρματη μετάδοση και λήψη ενέργειας.

Εάν οι δοκιμές και οι έρευνες κινηθούν προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ο πύργος του Tesla θα επιτρέψει την αυτόματη μετάδοση τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας από το έδαφος σε οποιαδήποτε απόσταση με ασφάλεια και χωρίς απώλειες.

Πίσω από αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια υλοποίησης των ιδεών του Σέρβου εφευρέτη βρίσκονται δύο Ρώσοι φοιτητές, ο Leonid και Sergei Plekhanov, οι οποίοι ξεκίνησαν την καμπάνια αναζήτησης χρηματοδότησης μέσω της πλατφόρμας Indiegogo.

Οι δύο φοιτητές έχουν αφιερώσει τα πέντε τελευταία χρόνια στη μελέτη και τη μοντελοποίηση των ιδεών και των ευρεσιτεχνιών του Nikola Tesla και δηλώνουν μετά βεβαιότητας ότι το σχέδιό τους είναι βιώσιμο με τη χρήση σύγχρονων υλικών και τεχνολογιών.

Η ιδέα και η τεχνολογία

Η βασική παραδοχή πίσω από την ιδέα του Tesla - και μάλλον ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί - είναι ότι η ανθρωπότητα ήδη διαθέτει μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας για να καλύψει το σύνολο των αναγκών της.

Μια φωτοβολταϊκή συστοιχία επιφάνειας 100.000 τετρ. χιλιομέτρων σε μια έρημο με πολύ υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας θα κάλυπτε τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες.

Η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στη διανομή όλης αυτής της ενέργειας, καθώς τα σύγχρονα συστήματα χαρακτηρίζονται από υψηλές διαρροές.

Το δίκτυο πύργων του Tesla εκμεταλλεύεται αυτή την ίδια την αγωγιμότητα της Γης για να μεταδώσει ενέργεια μέσω του εδάφους και της ιονόσφαιρας με ελάχιστες απώλειες.

Ενώ, ο πρωτότυπος πύργους του Tesla στο Long Island των ΗΠΑ είχε βάρος 60 τόνους, η τεχνολογία των Plekhanov ζυγίζει μόνο δύο τόνους χάρη στα εξελιγμένα υλικά, ενώ το πηνίο Tesla του συστήματός τους θα έχει μήκος 20 μέτρα.

Οι δύο Ρώσοι φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν 800.000 δολάρια μέσω της πλατφόρμας Indiegogo μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Θέτουν σαφές χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό, ενώ πιστοί στο πνεύμα του Tesla, υπόσχονται να δημοσιοποιήσουν άμεσα στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα των δοκιμών τους μόλις ο πύργος τεθεί σε λειτουργία.

Δείτε το βίντεο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου