Anonymous εναντίον Μουντιάλ

Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση σε χορηγούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιήσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπρόσωπού τους, οι χακτιβιστές των Anonymous. Η κυβερνοεπίθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά που ξεκινά εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων σε δυο εβδομάδες στη Βραζιλία.


Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ένα μέλος της ομάδας των Anonymous που αποκαλούσε τον εαυτό του Che Commodore, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την εκστρατεία έχουν ήδη αρχίσει.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του και χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για την σχέση του με τους Anonymous, ο Commodore είχε εμπεριστατωμένη γνώση των δραστηριοτήτων της ομάδας και έδωσε στο Reuters λεπτομέρειες σχετικά με τις εταιρείες εναντίον των οποίων πρόκειται αυτή να στραφεί.

«Έχουμε σχέδιο επίθεσης» επισήμανε ο Commodore και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη προχωρήσει σε ελέγχους για να δούμε ποια sites είναι πιο ευάλωτα. Στο στόχαστρο είναι οι χορηγοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι εταιρείες – χορηγοί του Μουντιάλ έχουν καταγραφεί σε λίστα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις: Coca Cola, Budweiser, Adidas και Emirates Airlines.



Σύμφωνα με τον Commodore μία από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχε στόχο τον server του υπ. Εξωτερικών της Βραζιλίας και κατά την προσπάθεια αυτή διέρρευσαν δεκάδες εμπιστευτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τον Commodore, ο χάκερ AnonManifest  χρησιμοποίησε έναν ιό τύπου Trojan για να μπει στις βάσεις δεδομένων του υπουργείου και να κλέψει τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλών διπλωματών. Συνολικά «απελευθερώθηκαν» 333 έγγραφα σε μια επίθεση που αποτελεί την μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας του κυβερνοχώρου στη Βραζιλία μετά την αποκάλυψη ότι η NSA παρακολουθούσε το email της Πρόεδρου της χώρας, Dilma Rousseff.



Απαντώντας στους ισχυρισμούς αξιωματούχος του υπ. Εξωτερικών της Βραζιλίας είπε στο Reuters ότι μόνο 55 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν και ότι τα μόνα έγγραφα που διέρρευσαν ήταν αυτά που είχαν επισυναφθεί στα emails και μερικά ακόμη από το αρχείο εγγράφων του υπουργείου.

Η ομάδα των Anonymous που χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους στο hacking για δράσεις εναντίον της κοινωνικής αδικίας, φέρονται να εναντιώνονται στην απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να χρηματοδοτήσει το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας την ίδια ώρα που πολίτες της χώρας δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Otan pe8ainoun atoma apo ti peina k i kunernisi xalaei 6 dis gia to mountial nai kala kanoun

Δημοσίευση σχολίου