Apps στα όρια της βλακείας

Εκνευριστικά, περίεργα, άχρηστα, προσβλητικά κι εκπαιδευτικά. Εκεί έξω κυκλοφορούν πολλοί developers που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, από το να φτιάχνουν εφαρμογές για ό, τι πιο απίθανο τους κατέβει στο κεφάλι.









Μια Γιαπωνέζα που σε κοιτάει. Ένα χαρτί τουαλέτας που πρέπει να ξετυλίξεις όσο γρηγορότερα μπορείς. Μια συλλογή από απίστευτα εκνευριστικούς ήχους. Ένας αυτόχειρας που χρειάζεται βοήθεια. Ένα app που σβήνει αναπτήρες και κεριά. Στο app store της Apple κυκλοφορούν ένα κάρο εφαρμογές οι οποίες δεν έχουν καμία, μα καμία χρησιμότητα. Πολλές από αυτές έχουν πλάκα, άλλες είναι από προκλητικές έως ρατσιστικές, και μερικές λύνουν το μόνιμο πρόβλημα του σκοτώματος του χρόνου.





Hands Heater

Ίσως το πιο επικίνδυνο app για για iPhone. Υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για να ζεσταίνει τα παγωμένα χέρια. Στην πραγματικότητα –κι όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι developers- το μόνο που κάνει είναι να διαλύει τη ζωή της μπαταρίας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία της ελάχιστα. Έχει τέσσερις κλίμακες, κι αν βάλεις τον θερμοστάτη στο MAX τότε η μπαταρία δεν έχει διάρκεια ζωής πάνω από μισή ώρα. Τραβά το 100% των λειτουργιών του κινητού και με έκανε να χάσω 15% της μπαταρίας μου μέσα σε τρία λεπτά, χωρίς να ζεστάνει τα χέρια μου. Όχι γιατί δεν ζέστανε το κινητό, αλλά επειδή βλέποντας τι του κάνω, με έλουσε κρύος ιδρώτας...


Hold On!

Πατάς ένα κουμπί και το app μετράει πόση ώρα μπορείς να αντέξεις. Αυτό. Δεν κάνω πλάκα. Μπορείς να συνδεθείς μέσω Bluetooth με άλλους και να διαγωνιστείτε στο ποιος έχει τη μεγαλύτερη υπομονή ή τα λιγότερα νεύρα. Το ρεκόρ της εφαρμογής το έχει αυτή τη στιγμή κάποιος «Me no hack - thomasgreen», με 9 ώρες 59 λεπτά 59 δευτερόλεπτα και 99 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ένας χρόνος που ακούγεται σαν το ανέκδοτο με τα 99 σουβλάκια που δεν έπρεπε να γίνουν 100 γιατί θα έπεφταν βαριά.


Watching cute girl

Μια χαριτωμένη Γιαπωνέζα σε κοιτάει στα μάτια. Σου μιλάει, κι αν της μιλήσεις κι εσύ θα σου απαντήσει. Δυστυχώς δεν γνωρίζω γιαπωνέζικα για να καταλαβαίνω τι μου λέει, όμως ενώ στην αρχή η ιδέα από μόνη της φαινόταν ανατριχιαστική, τελικά δεν είναι και τόσο. Βέβαια, όταν έχεις κάποιον να χαμογελάει συνέχεια σαν χαζός, κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξεις γνώμη. Πάντως, όσο γράφονταν αυτές οι γραμμές η ηρωίδα της εφαρμογής ήταν δίπλα μου και με εμψύχωνε -έτσι θέλω να πιστεύω. Όμως μην αγγίξετε την οθόνη όσο σας κοιτάει. Εκνευρίζεται.


30 second life

Ολόκληρη η ζωή μπροστά από τα μάτια σου σε 30 δευτερόλεπτα. Ένα app βγαλμένο από τις παλιές καλές εποχές των MAME, με τα γραφικά γυρίζουν πίσω στα ‘80s και ‘90s. Σκοπός να δουλεύεις, ή μάλλον να πατάς όσο πιο γρήγορα μπορείς τα δύο κουμπιά WORK, αν θες να γίνεις κάτι στη ζωή σου. Στην πρώτη δοκιμή ακολούθησα τις οδηγίες. Από μωρό έγινα πρώτος μαθητής, μετά nerd, ύστερα μεγαλύτερος nerd, μετά εκατομμυριούχος, δισεκατομμυριούχος, πράκτορας της CIA, πληρωμένος φονιάς, αρχηγός της μαφίας και στο τέλος κάποιος μου έδωσε τη χαριστική βολή. Δούλεψα για 2.592,300 ώρες και ήμουν 74,76% ευτυχισμένος. Όταν πάτησα τα κουμπιά WORK πιο αργά, δεν πρόλαβαν καν να συμπληρωθούν τα 30 δευτερόλεπτα -για την ακρίβεια πέρασαν μόλις 8. Από μωρό έγινα bully, άνεργος, άστεγος, αλκοολικός και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν. 228,257 ώρες εργασίας αλλά 65,71% ευτυχίας.


Karoshi

Ο κύριος Karoshi είναι ένας Ιάπωνας πωλητής που θέλει να πεθάνει επειδή δεν αντέχει άλλο τις υπερωρίες. Κι εμείς πρέπει να βρούμε τον πιο έξυπνο τρόπο να τον βοηθήσουμε. Στην αρχή είναι πολύ εύκολο. Όσο ανεβαίνουν όμως τα επίπεδα, οι παγίδες γίνονται πιο κρυφές και ο θάνατος του Karoshi δυσκολότερος. Μακάβριο, προκλητικό και συνάμα σαρκαστικό. Όποιος φτάσει στο 50ο και τελευταίο επίπεδο θα συναντήσει μια έκπληξη.


iVoodoo

Καρφώνεις καρφίτσες θετικής και αρνητικής ενέργειας σε μια κούκλα βουντού με τη φωτογραφία που εσύ θες. Μπορείς να βάλεις όσες καρφίτσες νομίζεις εσύ. Η εφαρμογή αυτή δεν κάνει απολύτως τίποτε άλλο. Είναι σίγουρα μια από τις χειρότερες που κυκλοφορούν. Όποιος την κατεβάσει, θα κλάψει κυριολεκτικά τα λεφτά του.


Sounds Annoying

Μια αναπάντεχα πλούσια συλλογή με πάνω από 80 εκνευριστικούς ήχους. Κορναρίσματα, κακαρίσματα, ξυπνητήρια, ασυγχρόνιστη μουσική, ήχοι φυσικών φαινομένων και, φυσικά, σωματικές «εκκενώσεις» είναι μόνο μερικά από τα ακούσματα της εφαρμογής. Υπάρχει η δυνατότητα να «παίξεις» μαζί τους, πατώντας ταυτόχρονα όσο περισσότερους εκνευριστικούς ήχους μπορείς, αλλά και να αγοράσεις επιπλέον ηχητικά από το κατάστημά της.


Bubble Wrap

Σε ποιον δεν αρέσει να σκάει τις φούσκες από το πλαστικό προστατευτικό περιτύλιγμα για εύθραυστα αντικείμενα; Αν υπάρχει κάποιος που δεν το κατατάσσει στα 10 πιο διασκεδαστικά πράγματα, sorry αλλά δεν ξέρει να ζει. Το Bubble Wrap μεταφέρει τις φούσκες στο κινητό. Μέσα σε ένα λεπτό πρέπει να σπάσεις όσες περισσότερες μπορείς. Μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο η πραγματικότητα, όμως έχει την πλάκα του.


Spirit Story Box

Στις ταινίες με φαντάσματα και πνεύματα υπάρχει κάποιος ανιχνευτής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που επικοινωνεί μαζί τους ή τα ανιχνεύει, λες και τα έχουν βάλει στην πρίζα. Αυτό το app υπόσχεται ότι λαμβάνει μηνύματα από το υπερπέραν· είτε λέξεις, είτε φράσεις. Από ότι φαίνεται στο σπίτι μου έχω το πνεύμα του ξαδέρφου ενός σεφ.


iDragPaper

Ξετυλίγεις όσο γρηγορότερα μπορείς ένα χαρτί τουαλέτας. Χωρίς σκισίματα, δίχως καμιά άλλη παρεμβολή. Μόνος ή αντίπαλος κάποιου άλλου. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να ρίξω το χρόνο μου στα 8,06 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων ο πρώτος στον κόσμο είναι ένας Κινέζος που κατάφερε να το ξετυλίξει σε 0,11 δευτερόλεπτα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς το κατάφερε. Ξέρω στα σίγουρα ότι μιλάμε για πολύ αργόσχολο τύπο.


Weird But True

Ένα app για τα πιο περίεργα πράγματα στον κόσμο. Φτιαγμένο από το National Geographic Kids, έχει μερικές από τις πιο κουλές πληροφορίες του πλανήτη. Συνήθειες ζώων, ανθρώπινες κατασκευές, άγνωστες εφευρέσεις, απίθανα κατορθώματα. Είναι όλα εκεί. Το ξέρατε ότι ένας Γερμανός σχεδιαστής φτιάχνει ρούχα από γάλα σε σκόνη;


Blower

Ένα app που υπόσχεται ότι φυσάει! Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να βγάζει έναν απίστευτα εκνευριστικό ήχο ο οποίος μπορεί να σβήσει ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Κι όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το κάνει. Το τέσταρα. Ξοδεύοντας  0,89 ευρώ για κάτι που θα μπορούσα να το κάνω με ένα απλό φύσημα. Κάτι δεν πάει καλά με εμένα.


The poop app

Η εφαρμογή που κάνει διάγνωση με βάση τα κόπρανά μας. Όπως λέει, τοποθετώντας τρεις βασικές πληροφορίες -πυκνότητα, χρώμα, μυρωδιά-  σου λύνει το πρόβλημα και σου προτείνει διατροφικές συνήθειες για να διατηρήσεις την εντερική σου υγεία, βασιζόμενη στο Bristol Stool Chart. Εμένα μου είπε ότι πρέπει να πίνω περισσότερο νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου