Ερέτρια: Θερινό επιστημονικό σχολείο για μαθητές

Θερινό επιστημονικό σχολείο για μαθητές διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών στην Ερέτρια. Η ΕΕΦ διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι, από τις 26 Ιουνίου έως την 1 Iουλίου, ένα Θερινό Σχολείο για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ερέτρια, με θέμα «Από τον Μικρόκοσμο στον Μακρόκοσμο, το Σύμπαν», σε συνεργασία με ερευνητές του Δημοκρίτου.



Έχουν προηγηθεί με επιτυχία, τις προηγούμενες χρονιές, αντίστοιχα Θερινά Σχολεία στην Ερέτρια, στην Κυπαρισσία και στα Γιαννιτσά.

Σκοπός του θερινού σχολείου, που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, είναι η διδασκαλία της Φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν τον φυσικό κόσμο, να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς επίσης να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα αποτελείται από τρεις διαλέξεις καθημερινά: 10.00 - 11.30 (πρωινή), 12.00 - 13.30 (μεσημεριανή) και 19.30 - 21.00 (απογευματινή διάλεξη).

Για να συμμετάσχει ένας μαθητής, πρέπει να έχει βαθμό προαγωγής μεγαλύτερο από 17 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2013.

Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ ανά άτομο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης (προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι 13 Ιουνίου). Για περισσότερες πληροφορίες στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, Αθήνα, τηλ.: 210-3635701.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου